Cubelles s’integra al laboratori de polítiques públiques feministes de la Diputació

Les regidories de Polítiques d’igualtat i Salut participen de les jornades d’anàlisi social en matèria de cohesió i benestar organitzades per l’ens supramunicipal

L’Ajuntament de Cubelles ha pres part activa del laboratori de polítiques públiques feministes de la Diputació de Barcelona (Lab Bonnemaison) mitjançant unes jornades organitzades per l’ens supramunicipal que tenen com a objectiu crear un espai de referència i d’innovació en les polítiques de gènere, d’erradicació de les estructures que sustenten les desigualtats de gènere en l’accés de les dones als espais de lideratge i de transformació de les maneres d’exercir-lo.

La regidoria de Polítiques d’igualtat en va participar en la figura de la seva titular, Pilar Juste, qui va incorporar-se amb la finalitat d’impulsar el municipi en la promoció i potenciació d’espais i xarxes de suport, d’acompanyament i d’incidència política feminista en l’àmbit local. Amb la seva presència al Lab Bonnemaison, la Diputació posa a l’abast de l’Ajuntament eines vinculades a la recerca i projectes pilots territorials, l’impuls de xarxes de dones locals i la formació en polítiques locals de gènere, entre d’altres.

Cohesió social i benestar

D’altra banda, les regidories de Polítiques d’igualtat i Salut també han participat activament de l’Estratègia de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar per a la reactivació social al territori desenvolupada per la Diputació arran de la crisi sanitària i totes les seves derivades. Del document resultant s’infereix una anàlisi del context social i de les polítiques socials en el marc de la pandèmia i s’inclouen set línies estratègiques per a la reactivació social, que aborden aspectes com la garantia d’ingressos, l’acció comunitària, la intervenció social i les cures a la comunitat, la igualtat de gènere i l’abordatge de les violències masclistes i la salut als pobles i ciutats.

A més es presenten cinc projectes transformadors impulsats per l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar que, de manera innovadora i transversal, aborden reptes complexos per a la cohesió social. Tot plegat, pensat per donar resposta als reptes derivats de la pandèmia de la COVID-19 durant el mandat 2020-2023.