Cubelles serà el municipi amb més places pel Centre de Serveis per a la gent gran

Avatar photo

Amb la confirmació per part de la Generalitat de la concessió de 25 places, el Govern municipal obrirà la licitació de les obres de condicionament del Centre Social Joan Roig i Piera

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano; l’alcaldessa Rosa Fonoll; la regidora de la Gent Gran, Alexandra Corvillo; el primer tinent d’alcalde, Josep M. Hugué, i la tercera tinent d’alcalde, Ester Soler, s’han reunit el dissabte 18 de març per formalitzar el compromís de la Generalitat amb l’objectiu de reactivar la reforma del Centre de Serveis que es posarà en marxa enguany.

Des del Govern es confirma la concessió de 25 places per aquest recurs residencial essencial, convertint Cubelles en el municipi de Catalunya amb més places de nova creació per un SAIAR (Servei d’Atenció Integral en l’Àmbit Rural), un model innovador que s’allunya dels tradicionals centres de dia, amb el qual Cubelles esdevindrà una localitat pionera al Garraf.

 

Carles Campuzano ha explicat que “en els pròxims mesos es posaran en marxa a Catalunya 330 places noves del SAIAR, un centre de dia especial, pensat per a comarques amb densitat demogràfica baixa i municipis d’àmbit rural on també s’ha sumat Cubelles, que es convertirà així en el primer municipi de la costa que tindrà aquest nou centre de dia per a persones grans. De les noves places, 25 seran a Cubelles”.

El Consistori esperava aquesta confirmació per obrir la licitació de les obres de condicionament del Centre Social Joan Roig i Piera que permetran portar a terme “un projecte estratègic per a la qualitat de vida física i emocional de la gent gran de Cubelles”, ha destacat Rosa Fonoll.

L’adequació de l’espai consisteix a ubicar, al fins ara Espai Jove i a l’antic Casal d’Avis, i també a l’espai que no afecta l’ús habitual de les entitats, un nou centre per a persones grans que disposarà de terrassa, sala d’estar, magatzem, vestidor, cuina, neteja, bugaderia, infermeria, serveis externs, menjador, saleta, porxo d’accés, despatx, vestíbul i tres banys (un d’ells adaptat i un altre geriàtric).

Durant el 2020 i 2021, la regidoria va treballar en el projecte de viabilitat social i econòmica i la possibilitat de rehabilitar una part del Centre Social perquè sigui un centre de serveis. El 2022 hauria d’haver suposat la licitació i l’execució de les obres, però finalment la Generalitat ho ha incorporat al pressupost d’aquest any.

 

La regidora de la Gent Gran, Alexandra Corvillo, s’ha mostrat molt satisfeta per l’elevat nombre de places concedides al municipi en una aposta de Cubelles pel que serà “un model innovador d’espai centrat en el benestar integral de la persona, tant el físic com l’emocional i social, allunyant-nos del model hospitalari actual que creiem que ha quedat obsolet”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Busquen fotos, vestits i objectes nupcials anteriors als 80 a Solsona

Notícia següent

Tomàs Molina presenta el Pla d’emergència climàtica de Sant Joan Despí

Notícies relacionades