Cubelles retrà homenatge a Paulina Schumann i Charlie Rivel durant la 9a Mostra de pallassos i pallasses

La Mostra de pallassos i pallasses arriba a la 9a edició amb la vista posada a fer un canvi de data l’any vinent

La 9a Mostra de Pallassos i Pallasses de Cubelles retrà homenatge a Paulina Schumann i el seu pare, Charlie Rivel, amb motiu dels 100 anys i 125 anys dels seus respectius naixements. L’acte estarà dirigit i presentat pel crític de circ Jordi Jané i Romeu, alhora amic íntim de Paulina Schumann.

Rosa Fonoll i Ester Soler, alcaldessa i regidora de Cultura, respectivament, van explicar als mitjans de comunicació en què consistiran l’acte d’homenatge i la mostra de companyies, acompanyades del mestre de cerimònies, Pep Callau.

La Mostra, que enguany se celebrarà en dues jornades i per a la qual cal aconseguir entrada prèvia (entrapolis.com), té un pressupost de 30.000€, dels quals gairebé una tercera part provenen de subvencions de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. Ester Soler, regidora de Cultura, va avançar que “estem treballant en la celebració de la desena edició, que voldríem traslladar de dates i celebrar cap al mes de maig amb el curs escolar encara en funcionament”. La idea de la regidoria és desestacionalitzar la festa, de tal manera que es disposi d’una major cartera de companyies novells, alhora de garantir la difusió de les activitats a través dels centres escolars de la vila.

Pep Callau, que també participarà de l’acte de record als Rivel, serà el nexe d’unió entre aquest homenatge i la novena edició de la Mostra de pallassos i pallasses. El popular animador i clown farà les funcions de mestre de cerimònies de les companyies que prenen part en l’edició d’enguany: Teatre Mòbil i Marcel Gros, Guillem Albà & La Marabunta, La Bella Tour, La Intrèpida, Circ Vermut, Cap i Cua i Pepa Plana.

Callau va destacar el creixement de la Mostra, des de l’any 2000 en què es va “organitzar amb 1.500€, la qual cosa demostra que Cubelles hi creu i aposta pels artistes professionals i per les famílies que hi donen suport”.

A causa de les mesures preventives de l’expansió de la COVID-19, tots els espectacles se celebren en espais diferents, a l’aire lliure i requereixen entrada, que cal aconseguir de forma gratuïta a la web entrapolis.com.

També pel mateix motiu la Mostra se celebra en dos dies, 29 i 30 de juliol. El programa d’actes es pot consultar al web municipal www.cubelles.cat/mostrapallassos.

125 anys Charlie Rivel i Centenari Paulina Schumann

El reconeixement a Paulina Andreu Schumann, qui fou filla adoptiva de Cubelles que va morir el mes d’octubre passat, coincideix en el mateix any del 125è aniversari del naixement del seu pare, el fill il·lustre Josep Andreu Lasserre Charlie Rivel.

Per a celebrar l’efemèride de dues de les figures més importants de la història del circ, l’Ajuntament de Cubelles ha preparat un emotiu acte que tindrà lloc el 29 de juliol a les 22.00 h. als jardins de Can Travé. L’homenatge el dirigirà el crític i docent de circ Jordi Jané i comptarà, entre d’altres sorpreses, amb la projecció d’un vídeo sobre la trajectòria professional de Paulina Schumann i la importància de Charlie Rivel en aquesta.

El mateix Jané, el clown Florenci Gensi Mestres, del circ alemany Roncalli, i l’amazona cubellenca Cristina Tarragó, tindran un paper molt destacat en aquest record que pretén reviure, per un moment, l’esperit de Paulina Schumann, Premi Nacional del Circ 2008. Precisament, Ester Soler, regidora de Cultura, va expressar l’agraïment a Jordi Jané i va apuntar que “serà un acte en què la figura de la Paulina estarà molt present i tindrà moltes sorpreses, que no volem desvelar”.

El vessant humà de Paulina Schumann va quedar palès en les paraules de l’alcaldessa, Rosa Fonoll, qui va destacar que “a banda de ser una gran artista, va ser una dona lluitadora, carismàtica, amant de la seva professió i molt propera”. “Estem molt orgullosos de fer aquest homenatge, que per poc no ha pogut viure en primera persona”, va concloure Fonoll.