Cubelles repeteix com a subseu del Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient SUNCINE

Les noves mesures sanitàries han obligat a suspendre les projeccions que havien de tenir lloc a la sala sociocultural, que sí podran visionar-se online

El Festival Internacional de cinema del medi ambient SUNCINE arriba del 4 al 12 de novembre a la 27a edició i, per segon any consecutiu, Cubelles serà subseu del certamen. La vinculació amb el municipi es fonamenta en què els seus directors, Claudio Lauria i Jaume Gil, estan fortament arrelats a Cubelles, on hi tenen establerta la seva residència.

Tal com expressen al seu web oficial: “La situació actual provocada per la COVID 19, ha reforçat la nostra raó de ser. Ara més que mai aquest Festival és necessari per a repensar la nostra relació amb la natura i amb el planeta”. Entre les novetats de l’edició 2020 s’hi compta l’ampliació del seu d’abast mercès a una aplicació pròpia, de manera que podrà gaudir-se arreu de l’Estat dels continguts sense necessitat de descàrregues, sense registre i susceptible de ser instal·lada a qualsevol dispositiu mòbil. Tota la programació del Festival, doncs, de manera gratuïta i disponible allà on s’estigui.

Enguany sumen BeTeVè (Barcelona Televisió) com una pantalla més del Festival on es podran visionar del 4 al 12 de novembre una selecció de curtmetratges d’estrena. Totes aquestes novetats se sumen a les sales habituals del SUNCINE a la ciutat de Barcelona: els Cinemes Girona, l’Institut Francès i, també, la subseu de Cubelles.

Inicialment, com en l’edició de l’any anterior, la sala sociocultural havia d’acollir l’exhibició d’algunes produccions audiovisuals que, això sí, es podran consultar tant al web com a l’app del festival. Les projeccions, però, han estat suspeses atenent les mesures sanitàries preventives de la COVID-19. En un primer moment. es preveia l’estrena de dues pel·lícules de la secció oficial els dies 7 i 8 de novembre. La primera de les pel·lícules que s’havien d’exhibir a Cubelles -i que, tanmateix, es podran veure online- és la producció de National Geographic Rebuilding paradise, ambientada l’any 2018 a Sierra Nevada i que explica com la població s’ha d’afanyar a fugir de casa seva davant d’un incendi imparable que devora tot el que se li posa pel davant.

Activisme mediambiental

La pel·lícula prevista per al 8 de novembre era també una estrena a l’Estat, The animal people. Produït per l’oscaritzat actor Joaquin Phoenix (Gladiator, A la corda fluixa, Joker…) el documental narra la història dels anomenats SHAC 7, activistes nord-americans de l’Stop Huntingdon Animal Cruelty, que l’any 2014 van ser empresonats per les seves accions de protesta.