Cubelles permet ampliar fins a un 50% les terrasses de bars i restaurants

La mesura serà de forma gratuïta i entrarà en vígor quan s'instal·li la fase 1 del desconfinament

L’Ajuntament de Cubelles ha autoritzat l’ampliació gratuïta de les terrasses de bars i restaurants en un màxim d’un 50% de la seva ocupació, amb l’objectiu de dinamitzar el sector de la restauració i contribuir així a corregir les pèrdues econòmiques originades per l’estat d’alarma. La mesura, que entrarà en vigor un cop el municipi passi a la fase 1 del desconfinament i de la qual es coneixeran en breu els seus detalls, permetrà, d’aquesta manera, compensar les limitacions que els imposa el decret del govern estatal, que preveu la reobertura de les terrasses en un 50%, com a màxim, de la seva superfície.

L’ampliació es durà a terme en aquells establiments on la seva ubicació i característiques físiques ho permeti. Així mateix, des de la regidoria de Turisme, comerç i fires també s’està estudiant l’opció que els bars i restaurants que no disposin de terrassa exterior puguin habilitar-ne una, sempre i quan, això sí, la seva obertura sigui possible.

L’acord adoptat pel govern municipal s’afegeix al paquet de mesures aprovat fa unes setmanes, on es destinen fins a 200.000 euros en ajuts directes per al pagament del lloguer dels establiments comercials, la contractació de nou personal i l’habitatge de famílies que han vist reduïts substancialment els seus ingressos arran de la COVID-19.