Cubelles es manifesta per defensar el model d’escola catalana

Un cartell en defensa de la immersió en català a Cubelles.

Cubelles ha viscut aquest dissabte una manifestació en defensa del model d’escola catalana, després que el TSJC fixés fa un mes un 25% de castellà en un curs del centre ‘Vora del Mar’ i anul·lés el seu projecte lingüístic. Desenes de persones s’han aplegat a l’estació de Renfe i han fet un recorregut que ha passat per davant de l’escola ‘Vora del Mar’ i ha finalitzat a la plaça de la Vila.

La manifestació ha estat encapçalada amb una pancarta amb el lema ‘Per un país de tots, l’escola en català’, i ha comptat amb el suport de l’ANC i de les formacions polítiques locals d’Unitat Cubellenca, ERC, Junts, la CUP i En Comú Podem. El mateix bloc de partits va aprovar dimarts una moció de suport al model d’escola i a la llengua catalana.

“Avui ens hem manifestat a Cubelles a favor del model d’escola catalana, un model d’èxit que es veu amenaçat una vegada més”, han apuntat des de Junts per Cubelles, que han comptat amb el suport de les diputades Ester Vallés i Judith Toronjo.

“Per una escola on puguem parlar la nostra llengua. On no haguem de lluitar pel nostre dret a un model lingüístic ja establert i que realment funciona. No ens toqueu el català, no ens matxaqueu el nostre ensenyament”, han afegit des del Jovent d’Esquerra Republicana de Cubelles.