Comunicat del PP Vilanova i la Geltrú sobre la polèmica generada al voltant dels llaços grocs

Els populars denuncien la criminalització solament de qui retiren llaços grocs de la via pública i no als qui els posen

0
687

Nota de Premsa:

Dimecres passat 12 de setembre a instàncies del Govern de Vilanova i la Geltrú, format per CiU i ERC, i de la CUP van convocar una Junta Local de Seguretat extraordinària per analitzar els actes de les passades nits de dilluns i dimecres quan un grup de persones va retirar llaços grocs i pancartes en favor dels polítics presos. La simbologia independentista estava col·locada en la façana de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i els llaços grocs en diferents ubicacions, en espais públics com en el museu Víctor Balaguer, edificis i diversos espais de públics. El Govern va acordar major presència policial al carrer.

El Govern independentista, va argumentar la urgència de la convocatòria perquè alguns membres portaven la cara tapada i eines tallants que van utilitzar per retirar els llaços. El PP de Vilanova considera que és una excusa para per criminalitzar a qui retira simbologia independentista.

Carlos Remacha, portaveu del grup municipal del PP de Vilanova i la Geltrú, considera que no està justificada la pertorbació de l’ordre públic sol per qui retira simbologia independentista d’espais institucionals i de la via pública. Denúncia que fins avui el govern independentista i altres formacions de pensament independentista solament consideren pertorbació de l’ordre públic quan un grup de persones retiren simbologia separatista i no qui la col·loca, també que els Mossos de Esquadra hagin informat en la Junta Local de Seguretat que han identificat únicament a qui els retiren. El portaveu assenyala que aquest tracte no es reprodueix davant els qui els col·loquen.

Carlos Remacha, ha defensat la labor de tots els cossos de policia del municipi i opina que són professionals que saben quan han d’actuar. Per això diu no entendre la urgència d’una convocatòria amb tots els cossos de força i seguretat en el municipi. Diu que si hi ha persones que incompleixen la Llei sigui per treure o per posar llaços, la policia ha d’actuar per igual, però no estan per perseguir i identificar solament a qui retiren llaços.

Finalment, el portaveu, conclou que aquests fets no es produirien si el Govern no hagués ocupat i permès inundar l’espai públic de simbologia independentista en una ciutat plural com és Vilanova i la Geltrú, en la qual també habita una gran majoria no independentista, molesta amb un Govern que no respecta la pluralitat i no se sent representada per aquestes pancartes i llaços. Finalment, diu que aquesta batalla de símbols al carrer no porta a cap lloc ni fa per recuperar la convivència.

PP Vilanova i la Geltrú.

14setembre2018

FER UN COMENTARI