Comencen les obres de reforma i ampliació del CAP de Les Roquetes

Amb aquesta actuació, que tindrà una durada prevista d’uns 24 mesos, l’ambulatori passarà dels actuals 982,55 m2 a 1.835 m2 de superfície construïda total.

El Servei Català de la Salut ha començat aquesta setmana els treballs de reforma i ampliació del CAP de les Roquetes, que permetran gairebé doblar l’espai de l’equipament en integrar l’edifici que acollia l’antic Casal de la Gent Gran de les Roquetes. Amb aquesta actuació, que tindrà una durada prevista d’uns 24 mesos, l’ambulatori passarà dels actuals 982,55 m2 a 1.835 m2 de superfície construïda total.

L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha destacat que l’execució del projecte “suposarà una adequació important d’aquest equipament. Hem de tenir en compte que ara mateix tenim moltes dificultats en el funcionament de l’ambulatori, perquè les instal·lacions estan sobresaturades. Tanmateix, la pandèmia ens ha posat de manifest que aquesta obra és totalment necessària, sobretot pel que fa a ordenar les entrades i sortides cap els diferents serveis i a fer més transitable l’edifici”.

La regidora de Salut Comunitària, Antònia Pulido, ha reivindicat “més que mai, l’equip humà”. Segons ha explicat, “si comptem amb unes instal·lacions ampliades, amb moltes perspectives, però no els dotem d’aquest recurs tan important com ho és una major presència de personal professional, no farem res. Per aquest motiu, des del govern municipal instem a la Generalitat a que actuï en conseqüència”.

Un millor servei a l’Àrea Bàsica de Salut Roquetes-Canyelles

L’execució del projecte, pressupostada en 3,2 M€, dotarà l’ambulatori dels espais i recursos necessaris per oferir un millor servei a l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Roquetes-Canyelles, amb una nova distribució de les instal·lacions, que ocuparan la totalitat de la planta baixa i la planta primera existents. Així, es passarà de les 13 consultes actuals a un total de 21 consultes.

L’equipament sanitari millorarà, a més, amb les següents noves dotacions:

  • Una àrea d’atenció no programada amb 4 boxs.
  • Dos despatxos de salut mental.
  • Aula d’educació sanitària.
  • Sales de reunions.

Amb tots aquests canvis, el CAP de les Roquetes disposarà dels següents serveis, que permetran oferir una resposta integral de l’atenció primària de salut i social:

  • Medicina general.
  • Pediatria.
  • Odontologia.
  • Consulta de salut mental de suport a l’atenció primària.
  • Atenció a la salut sexual i reproductiva.

 

Les façanes es reformen i s’intervé en l’estructura per fer una nova escala

L’actuació també contempla la reforma i rehabilitació de les façanes actuals, així com la intervenció puntual a l’estructura existent per tal de fer una nova escala entre la planta baixa i la planta primera. Els espais públics de l’entorn es mantindran tal com estan, si bé s’inclourà un nou porxo a la façana en contacte directe amb la plaça, on es crearà una nova porta d’accés secundari i d’evacuació.

El CAP de les Roquetes dona atenció a la població de l’Àrea Bàsica de Salut Roquetes-Canyelles, que comprèn el nucli de les Roquetes i les entitats dels Cards, els Colls, Rocamar, Mas d’en Serra, Torre del Veguer i Vilanoveta, així com el municipi de Canyelles.

Tot plegat, suma una població d’uns 18.000 habitants, que en els darrers anys ha experimentat un creixement significatiu i canvis demogràfics. Per aquest motiu, s’ha decidit la inversió de reforma de l’equipament, fent-lo més ampli, modern i confortable.

La reforma i ampliació del CAP de les Roquetes respon també al canvi en l’organització primària a la comarca, amb la voluntat de millorar els serveis a tots els residents. D’aquesta manera, l’any 2018 es van crear dues àrees bàsiques de salut, que es reparteixen l’atenció als municipis de Sant Pere de Ribes, Canyelles i Olivella: el nou CAP Josep Bertran i Miret, que ofereix servei a l’ABS Ribes-Olivella, i el CAP Les Roquetes.