Comencen els treballs de millora de la instal·lació elèctrica d’enllumenat d’un dels sectors més grans de Ribes

L’àmbit on s’executen els treballs és un dels que ha patit més problemes al nucli en els darrers anys

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha posat en marxa aquest mes d’abril els treballs de millora de la instal·lació elèctrica de l’enllumenat públic i dels quadre de protecció i comandament número 8, un dels més grans del nucli de Ribes.

L’actuació permetrà realitzar correccions necessàries en un dels sectors del nucli que més avaries ha patit en els darrers anys, d’un entorn perimetral d’1,4 quilòmetres, que inclou trams de carrers del Passeig de Circumval·lació, Mare de Déu de Montserrat i avinguda Joan Maragall, entre d’altres.

L’actuació permetrà realitzar les correccions necessàries a les instal·lacions per a esmenar-ne els defectes. S’estan substituint línies elèctriques soterrades i fanals, i instal·lant piquetes i cables per millorar la instal·lació a posta de terra.

L’alcaldessa i regidora d’Espai Públic, Abigail Garrido, ha explicat que “en el 2017 vam fer una auditoria i un pla director de l’enllumenat públic per veure on teníem les incidències més freqüents i on havíem d’actuar.

Aquest és dels que donava més problemes. És un sector important amb 206 punts de llum i les avaries eren constants”.

Una obra en 5 fases, d’abril a juny

L’actuació de millora del quadre de protecció i comandament número 8 del nucli de Ribes té un import total de 212.674,44€ (IVA inclòs). Els treballs es duran a terme en 4 fases, amb afectació en diferents carrers, entre els mesos d’abril i juny:

·  Fase 1 (7-4 al 30-4): Carrers Bernat de Ribes, Albigesos i un tram de Cervantes.

· Fase 2 (22-4 al 11-5): Tram del Passeig de Circumval·lació, i trams de l’avinguda Josep i Pere Jacas i del carrer Sant Antoni Maria Claret entre Passeig de Circumval·lació i el carrer Mare de Déu de Montserrat.

· Fase 3 (7-5 al 21-5): Continuació de l’actuació a l’avinguda Josep i Pere Jacas i al carrer Sant Antoni Maria Claret fins al carrer de Lluís Companys.

· Fase 4 (18-5 al 2-6): Trams de l’avinguda Joan Maragall i els carrers Sant Antoni Maria Claret i Miguel de Cervantes.

· Fase 5 (28-5 al 9-6): Trams del passeig Lluís Companys i el carrer Nou.