“Cap facilitat per posar terrasses a Sant Pere de Ribes” per Fem Ribes

Imatge d'una de les terrasses. Foto: Aj. SPDR

Fem Ribes, l’associació de comerciants i industrials de Ribes, hem estat molt actius durant aquests mesos de confinament per a fer front als estralls econòmics produïts per la pandèmia en l’activitat comercial, de restauració i de serveis, autònoms i empreses de Ribes. 

La feina feta des de l’inici s’ha reforçat aquestes últimes 3 setmanes buscant solucions anticipades pel sector de l’Hosteleria i la restauració; un dels sectors més afectats per les mesures preses pel COVID19 i que preveiem tindrà una recuperació lenta, doncs els espais de sociabilitat estan essent limitats i pautats per la desescalada. 

Fem Ribes volem manifestar obertament el nostre absolut i rotund desacord amb les mesures aprovades cap aquest sector – que ens van ser comunicades per l’Ajuntament divendres 15 de maig – i són les següents: 

  • No cobrar la taxa sobre les terrasses del 1r trimestre de l’any 
  • Sol·licitar, individualment i per instància, l’ampliació de les terrasses per a poder assolir el 100% de taules i cadires que es servien habitualment abans del 14 de març 

El nostre desacord és fruit de la interrelació amb els nostres socis de restauració per qui entenem que les mesures no són suficients, els nostres socis no entenen com a tots municipis dels voltants estan exempts de pagar taxes i els i faciliten l’ampliació d’espais, talls de carrer… i es pregunten perquè a Ribes no? 

Fem Ribes, doncs, en base a la preocupació dels establiments i de la salut pública de tots sol·licitem: 

  1. Exempció Total de la taxa de terrasses, exigim que així sigui per aquest 2020 2. Ampliació de terrases. 3. Resolucions extraordinàries per a un moment excepcional. Si cal oferir espai públic per a poder tenir terrassa o bé tallar algun tram de carrer per a l’ampliació amb seguretat de les mateixes. 4. Cap de setmana peatonal. 

Els comerciants, autònoms, restauradors i teixit econòmic de Ribes volem fer tot el què estigui al nostre abast per a restablir la “normalitat” el més aviat possible, i volem fer-ho amb l’ajuda de tothom.