Botigues, comerços i restaurants de Sitges fan un pas més en el desconfinament i amb àmplies mesures de seguretat

La reobertura forma part de l’entrada en la fase 0 de la desescalada anunciada pel govern espanyol

Imatge de l'Ajuntament de Sitges. Cedida

A partir d’avui, dilluns 4 de maig, els comerços de menys de 400 metres quadrats de superfície ja podenatendre al públic mitjançantcita prèvia i mantenint les condicions de seguretat. Així, botigues, perruqueries, centres d’estètica i restaurants, entre altres poden reiniciar a la seva activitat sempre i quan es compleixin les següents condicions:

  • Per accedir als comerços i serveis cal demanar, de forma imprescindible, cita prèvia.
  • Cal complir els horaris establerts per a cada franja d’edat i situació.
  • Només es permet desplaçar-se a establiments de dins municipi, excepte que no n’hi hagi de disponibles.
  • Només pot entrar al local un client per persona treballadora.
  • Els establiments hauran d’establir un horari d’atenció preferent per a majors de 65 anys, que haurà de coincidir amb les franges horàries per fer activitat física d’aquest col·lectiu (de 10 a 12 h i de 19 a 20 h).

Des de la regidoria de Promoció Econòmica s’està treballant estretament amb comerços, restaurants, gremis i associacions amb l’objectiu de donar-los tot el suport i ajuda i facilitar l’obertura i l’adaptació a les condicions establertes pel govern de l’Estat. El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, destaca que “l’adaptació a les mesures de seguretat i prevenció suposa per a molts negocis canvis i esforços substancials, tant econòmics com d’organització. Per tant és important que remem tots en la mateixa direcció per aconseguir reactivar econòmicament el municipi el més aviat possible”.

La regidoria va fer arribar ahir diumenge a comerços, restaurants, gremis i associacions una llista amb les mesures de seguretat i recomanacions sanitàries que cal aplicar en aquesta fase 0 de la desescalada.

Restaurants i bars

També a partir d’avui, els restaurants poden obrir sempre que sigui per vendre menjar preparat per emportar o per entregar a domicili. Aquest servei estarà, tanmateix, subjecte a condicions:

  • En cap cas es pot consumir menjar ni beguda dins del local.
  • Les comandes s’han de realitzar a través del telèfon o per via telemàtica, però no de forma presencial.
  • Els clients poden recollir en persona les comandes. L’establiment haurà de tenir un espai habilitat i degudament senyalitzat perquè els clients recullin les comandes i efectuïn el pagament. S’haurà de preveure la separació física de 2 metres o, en el cas que no sigui possible, mitjançant mampares o mostradors de separació.

Mesures de seguretat i requisits per als comerços i establiments

Pel que fa als establiments, és obligatòria la neteja i desinfecció dels espais dos cops al dia, amb especial atenció a les superfícies de contacte més freqüents: panys de les portes, mostrador, mobles, mampares, màquines dispensadores, terra, telèfons… A més, les persones treballadores han de dur equips de protecció individual adequats i disposar de gels hidroalcohòlics.

A les botiges de roba estarà permès fer servir els emprovadors de forma individual. Després de cada ús, el comerciant haurà de netejar i desinfectar l’emprovador. Si no s’adquireix la peça de roba, el comerciant l’haurà d’higienitzar abans de posar-lo a disposició d’un altre client.

Trobareu més informació al web canalsalut.gencat.cat/coronavirus