Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

La Biblioteca Armand Cardona Torrandell de VNG s’adhereix al projecte “Música a fons”

Avatar photo
La iniciativa, impulsada pel Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, vol incidir en la difusió musical de les biblioteques per apropar artistes i processos de creació

Vilanova i la Geltrú, a través de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell, és una de les ciutats adherides al projecte Música a fons, recentment creat pel Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu d’incidir en la difusió musical des de les biblioteques amb cicles temàtics que apropen artistes, creadors, processos de creació i inquietuds.

En el marc d’aquest projecte, la biblioteca vilanovina ha apostat per acollir un d’aquests cicles que, sota el títol de Música popular: coneixem les arrels, tractarà els aspectes principals al voltant de la música popular i tradicional catalana, mitjançant un taller familiar, un taller per a adults i una xerrada.

Des de fa diversos anys, el Festival Internacional de Música Popular i Tradicional (FIMPT) manté una estreta relació amb la Biblioteca Armand Cardona Torrandell, col·laborant i organitzant activitats prèvies al festival, per tal de difondre’l i promocionar-lo. En aquest temps s’han organitzat vermuts musicals, presentacions, guies de música del festival, etc. Enguany es manté aquesta col·laboració conjunta amb aquest cicle de tres activitats.

La primera tinenta d’Alcaldia i regidora de Cultura, Teresa Llorens, ha destacat la importància que suposa el fet de teixir aliances amb entitats de la ciutat, per afavorir el coneixement i la difusió de les activitats que se celebren durant l’any. “Un dels objectius del FIMPT– ha dit – és crear aliances amb formacions, entitats i iniciatives de caràcter local, en el marc de la música tradicional. Per nosaltres – ha afegit – és cabdal aconseguir implicar entitats, associacions i col·lectius de la ciutat en l’organització i participació del FIMPT. Creiem – ha assegurat – que oferir propostes des dels equipaments municipals, com en aquest cas la biblioteca, és element necessari per la difusió del nostre patrimoni artístic”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Ornaments teixits amb llanes de colors decoraran diversos espais de Castellbisbal

Notícia següent

La tarragonina Stromboli Jazz Band participa en representació d’Espanya al Festival Internacional Dixieland de Portugal

Notícies relacionades