Arriba una nova campanya de donació de sang a Sant Pere de Ribes

El Banc de Sang i Teixits fa una crida a la participació davant l’increment de transfusions generat per la represa d’intervencions i tractaments ajornats durant l’estat d’alarma

El Centre Cultural El Local (carrer 11 de setembre, 1, de Ribes) acollirà una jornada de donacions de sang el 15 d’octubre vinent, de 10h a 14h i de 17h a 21h, convocada pel Banc de Sang i Teixits. Tots aquells que vulguin donar han de reservar hora a través del web donarsang.gencat.cat.

 

L’organisme depenent del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya fa una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant la crisi sanitària per a tractaments de càncer, accidents o parts amb complicacions, entre d’altres.

 

De fet, amb la reducció de l’increment de contagis i de malalts als hospitals, s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els mesos de l’estat d’alarma. Per aquest motiu, la previsió de 1.000 donacions de sang necessàries per dia a tot Catalunya es pot veure superada a causa de l’alta activitat en transfusions.

 

Gel esterilitzant a disposició dels donants

El Banc de Sang i Teixits segueix les mesures de prevenció i seguretat establertes amb motiu de la Covid-19 i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Així, els donants disposen des d’aquesta setmana de gel esterilitzant per rentar-se les mans, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i se’ls pren la temperatura abans d’entrar.

 

A més, disposen d’un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, que també poden portar escrit, prèvia descàrrega a través de donarsang.gencat.cat/formulari. El personal que até els donants durà guants i mascareta.

 

Cal recordar que la Covid-19 no es transmet per la sang, sinó per via respiratòria. Per aquest motiu, el procés de donació i transfusió es porta a terme amb la seguretat habitual.