Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Alumnes de Sant Pere de Ribes guanyen un concurs sobre les sexualitats

Avatar photo

Aquest concurs promou la creació de vídeos lliures d’estereotips masclistes per part de grups d’adolescents d’entre 12 i 18 anys

El vídeo “I SI NO FOS AIXÍ?” realitzat per Claudia Huerta, Alba Moreno i Paula Vidal de l’Institut Alexandre Galí de les Roquetes ha estat un dels sis guanyadors de la 14a edició del concurs “Reimagina’t. Vídeos lliures de sexisme” que organitza l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació.

 

En total han participat en el certamen mig miler de joves de tot Catalunya i 49 vídeos de 12 centres educatius i entitats de lleure. Els altres vídeos guanyadors són d’alumnes de centres educatius d’Esplugues de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Rubí i de Sant Andreu a Barcelona.

 

Aquest concurs promou la creació de vídeos lliures d’estereotips masclistes per part de grups d’adolescents d’entre 12 i 18 anys. Al llarg de les tretze edicions, 7990 joves han elaborat videoclips, espots, ficcions, documentals i altres tipus d’audiovisuals adreçats a un públic jove.

 

La temàtica de la present edició del Reimagina’t ha estat les sexualitats, motiu pel qual els vídeos participants s’han centrat en representacions que superen els tabús i estereotips lligats als rols de gènere, parlant de la construcció del desig sexual i la relació amb el propi cos des del punt de vista dels i les joves.

 

“I SI NO FOS AIXÍ?”

El vídeo guanyador de les alumnes de l’INS Alexandre Galí, que ha participat en la categoria de 16-18 anys, planteja un argument on es reflecteixen els sentiments dels protagonistes davant l’homofòbia a l’espai públic i també noves possibilitats de relacions lliures d’entorns discriminatoris. L’organització del concurs ha valorat molt positivament que es faci visible una relació sexual i afectiva entre nois, amb un petó i d’altres carícies.

 

ACTE DE PRESENTACIÓ I GRUPS GUANYADORS

Els noms dels grups guanyadors es van donar a conèixer durant l’acte de cloenda que va tenir lloc el dilluns 24 d’abril a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona. La cloenda va ser conduïda per la cantant Llum (Eufòria), que va dinamitzar l’acte convidant als i les joves guanyadores a comentar la seva proposta audiovisual i a parlar sobre la temàtica.

 

Dos grups de cada categoria -de 12 a 14 anys, de 14 a 16 anys i de 16 a 18 anys- van rebre com a reconeixement una subscripció a la plataforma Filmin i cada grup-aula gaudirà d’una sessió cinematogràfica del programa de formació en llenguatges audiovisuals Construir Mirades. L’esdeveniment es va poder seguir en directe i està disponible a través del canal de Youtube de l’Observatori.

 

JURAT

El jurat del Reimagina’t l’han integrat Meritxell Benedí, Presidenta de l’Institut Català de les Dones; Marta Suero, de l’Oficina de Polítiques d’Igualtat de la Diputació de Barcelona; Monika González, com a Regidora delegada d’Igualtat de l’Ajuntament del Masnou; Maria Corriàs, de Dones Visuals i Raquel Marques, de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

13 − 4 =

Notícia anterior

Entitats i comerços d’Igualada s’uneixen en l’Urban Running solidària

Notícia següent

El Saló de l’Energia de les Terres de Lleida arriba a la Fira Q de Balaguer

Notícies relacionades