Els aficionats a l’esport de Sant Pere de Ribes tindran l’11a Cursa de Nadal

Les inscripcions anticipades es podran fer fins al 30 de desembre

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El 31 de desembre, com ja és tradicional, se celebrarà l’onzena edició de la Cursa de Nadal a les Roquetes, organitzada per l’Agrupació de Balls Populars de les Roquetes amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, la Diputació de Barcelona i l’associació de comerciants UCER.

Aquest any, els diners de les inscripcions es destinaran íntegrament a l’Associació de Famílies Afectades pel Síndrome Alcohòlic Fetal AFASAF, que treballa per aconseguir un acompanyament terapèutic que els ajudi a connectar-se amb la societat a la seva vida quotidiana.

La prova constarà de tres modalitats que sortiran de l’avinguda de Mas d’en Serra, a les Roquetes: la infantil, l’oberta i com a novetat d’enguany una caminada popular. La primera tindrà dues categories, de 0 a 7 anys, que s’iniciarà a les 10h amb un recorregut de 500 metres, i de 8 a 13 anys, que començarà a les 10.30h amb un recorregut de 1.000 metres. La inscripció tindrà un cost de 5 euros.

A les 11.30h, es donarà el tret de sortida a la cursa oberta i a la caminada popular, de 5km, que recorrerà els carrers de les Roquetes. En aquest cas, la inscripció té un preu de 15 euros que inclou una samarreta tècnica. Totes les proves no són competitives i, per tant, no es publicaran classificacions ni categories. El seu caràcter lúdic i festiu permet que les persones participants vinguin disfressades o en companyia dels seus animals domèstics.
Les inscripcions anticipades es podran fer fins al 30 de desembre.

Per recollir la samarreta i el dorsal caldrà anar al local de l’Agrupació de Balls Populars de les Roquetes (passatge de les Entitats, Local 14 al costat del centre cívic l’Espai) els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre de 18.30h a 20.30H.

Festa ciutadana i solidaritat

La Cursa de Nadal és la fusió entre l’esport, l’oci, la festa ciutadana i la solidaritat. Amb 11 anys de trajectòria, la cursa ja és un acte consolidat de les festes de Nadal a les Roquetes i de referència a la comarca del Garraf. A la desena edició celebrada l’any passat, van participar 300 corredors i corredores a la cursa de 5km i 100 corredors/es a les curses infantils de 500m i 1.500m, dels quals el 56% eren del municipi i la resta procedents majoritàriament de la comarca, encara que també va comptar amb la participació d’atletes del Penedès, del Baix Llobregat, Barcelona i fins i tot des de França.

Recaptació

L’any 2021 es va aconseguir solidàriament 3.773 euros lliurats íntegrament a l’associació local del Voluntariat de Sant Camil. Enguany, la recaptació es destinarà al projecte de l’Associació de Famílies Afectades pel Síndrome Alcohòlic Fetal que treballa per millorar la qualitat de les famílies més vulnerables.

La Síndrome Alcohòlica Fetal (SAF) s’inclou dins de les anomenades síndromes d’influència prenatal. A diferència de les síndromes genètiques, la SAF es produeix durant la gestació de l’embrió i no és determinat per un error en la codificació genètica. La seva causa és la ingesta i l’abús d’alcohol per part de la mare durant el període de formació del fetus.