Abigail Garrido remarca el compromís en l’ampliació de l’Institut Montgròs

Avatar photo

El centre forma part del projecte Revista Escolar Digital que busca fomentar l’esperit crític i treballar l’educació mediàtica

Una desena d’estudiants de secundària que formen part de la redacció de l’Institut Montgròs Report van entrevistar el passat mes de febrer a l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, en una trobada organitzada per la Revista Escolar Digital (RED). Ara fa uns dies, l’entrevista ja ha estat publicada a la revista escolar digital INS MONTGRÒS REPORT https://insmontgros.junior-report.media/ i a la revista de les redaccions escolars RED REPORT (https://red.junior-report.media/abigail-garridola-construccio-de-ledifici-de-batxillerat-de-linstitut-montgros-es-factible-i-un-deute-historic/).

El saló de plens de la Casa de la Vila va ser l’espai que va acollir la trobada, en la qual l’alcaldessa va contestar les preguntes dels i de les joves periodistes sobre la construcció de l’edifici de batxillerat de l’Institut Montgròs, les instal·lacions esportives del poble, l’oferta de cicles formatius i el comerç local, així com una bateria de preguntes curtes més personals.

L’alcaldessa va remarcar el compromís de l’ajuntament en l’ampliació de l’Institut Montgròs: “no és només factible, sinó que és un deute històric i s’ha de fer, sí o sí. Per tant, estem en peu de reivindicació amb la Generalitat que va prometre que quan comencessin els batxillerats ampliarien l’institut i ha incomplert la paraula”, va afirmar en l’entrevista amb els estudiants. A més, va explicar que s’està treballant una proposta conjunta amb la direcció del centre i s’ha aprovat amb el Consell Escolar Municipal la necessitat que es construeixi “immediatament” aquesta ampliació.

Així, durant més d’una hora, Abigail Garrido va respondre a les inquietuds i preocupacions dels joves sobre les eleccions vinents municipals, l’oci juvenil, la seguretat ciutadana o temes econòmics. Després, l’alcaldessa els hi va fer una visita guiada als redactors i redactores juniors per l’ajuntament.

Activitats i objectius del projecte RED

Les entrevistes s’inclouen en el pla de treball del projecte RED i es publiquen setmanalment a la pàgina web de la Revista Escolar Digital (https://insmontgros.junior-report.media/).

En aquest espai, participen diversos professionals o càrrecs polítics amb els quals podem conèixer com són i com pensen respecte a temes d’actualitat i d’interès per al món professional.

El projecte RED treballa l’educació mediàtica amb l’objectiu de fomentar el pensament crític i la capacitat analítica per poder detectar notícies i informacions falses. Per tot plegat intentem que aquestes revistes interactuïn amb l’actualitat del seu entorn, cobrint esdeveniments del territori, seguint l’agenda cultural, etc. D’aquestes activitats, també se’n fa difusió a través de Junior Report en català i en castellà, dins de La Vanguardia.

En total la iniciativa aglutina uns 70 centres de Catalunya i altres comunitats autònomes, formant una xarxa de més de 4.000 alumnes i professors i professores. A Sant Pere de Ribes, la revista RED es desenvolupa a l’Institut Montgròs, on l’alumnat elabora articles vinculats al centre i a la ciutat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

15 − ten =

Notícia anterior

Viladecans celebra aquest diumenge la festa dels 20 anys de l’Atrium

Notícia següent

Un ciberatac altera el subministrament de medicaments a les farmàcies catalanes

Notícies relacionades