A presó dos lladres especialitzats denunciats 39 cops per trencar el confinament i cometre diversos robatoris durant l’Estat d’Alarma

Acumulen una cinquantena de detencions i estan implicats en el robatori a un concessionari de Girona on van endur-se un vehicle, la sostracció de la recaptació d’una cabina de l’AP7 i el robatori a una casa del Garraf

Imatge dels jutjats de VNG. Cedida

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat Operativa de Mobilitat de la Divisió de Transport i de la Unitat d’investigació del Garraf  han detingut dos homes, d’origen bosnià, com a presumptes autors de diversos robatoris comesos des de l’inici de la declaració d’Estat d’Alarma com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. Els dos detinguts ja han ingressat a presó. Es dóna la circumstància que des de l’inici del confinament se’ls ha denunciat fins a 39 vegades per trencament de les mesures vigents derivades de l’actual situació. 

Els fets investigats es van iniciar el passat 16 de març quan es va tenir coneixement del robatori d’un vehicle en un concessionari de Girona. Un dia després els lladres van utilitzar aquest vehicle per cometre un robatori amb força en una cabina de pagament de l’autopista AP-7, a Sant Celoni, d’on van sostreure més de 500 euros. Els Mossos d’Esquadra van poder recuperar el cotxe sostret però els investigats continuaven el seu periple per Catalunya amb altres vehicles sostrets.

Els agents de la Unitat Operativa de Mobilitat van iniciar una investigació i van poder constatar que aquest grup de persones tenia una alta mobilitat per tot el territori català i que estava incomplint reiteradament les mesures de confinament.

El grup viatjava per tot el territori per evitar l’acció policial però els investigadors anaven reunint cada cop més indicis dels llocs per on passaven i dels moviments que estaven fent. Després de diverses gestions d’investigació, els agents van ubicar-los a la comarca del Garraf, on haurien ocupat il·legalment una casa i s’hi haurien instal·lat.

Un cop allà, els detinguts van robar presumptament en una casa propera a la que havien ocupat. Van forçar diverses estances, una caixa forta i van sostreure joies, rellotges de luxe i diners en efectiu.

Per tot plegat, el passat 23 d’abril, els agents van detenir un membre del grup. A partir d’aquest moment es va dissenyar un dispositiu policial per localitzar i  detenir l’altre persona que actuava amb ell. La detenció va tenir lloc el passat 24 d’abril i van passar a disposició judicial el dissabte davant el Jutjat de Guàrdia de Vilanova i la Geltrú, que va decretar el seu ingrés a presó.

Fruit de la investigació, s’ha comprovat que els detinguts haurien participat des de l’inici de l’Estat d’Alarma, en diversos robatoris amb força, danys, robatori amb violència i intimidació, falsificació documental i delictes contra la seguretat del transit.

A banda dels il·lícits penals comesos per aquestes dues persones, cal dir que havien incomplert les mesures de confinament: un d’ells,  23 vegades, i l’altre,  16 més.

La jutgessa del Jutjat d’instrucció 1 de Vilanova i la Geltrú va decretar l’ingrés a presó dels dos detinguts.

La investigació continua oberta i no es descarta la detenció de dos homes més, que ja estan identificats, i que haurien participat en els fets investigats.