67.000 euros per l’incompliment del servei de recollida d’escombraries a Vilanova i la Geltrú

Detall d'una illa de contenidors de Vilanova i la Geltrú. Foto: ACN

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha aprovat multar amb 67.000 euros l’empresa Valoriza per diversos incompliments en el servei de recollida d’escombraries. Segons ha acordat el ple municipal d’aquest dilluns, el consistori sanciona la companyia després de constatar diverses faltes en relació al desbordament d’alguns residus, especialment de voluminosos.

La multa és un nou capítol d’un llarg periple entre l’Ajuntament i Valoriza. Fa gairebé un any, el consistori va amonestar l’empresa després de concloure que a la ciutat faltaven un 25% dels contenidors establerts per contracte, alhora que va insistir en reclamar-li 170.000 euros pendents d’executar en el servei durant els darrers anys.

El contracte de recollida d’escombraries entre l’Ajuntament de Vilanova i Valoriza és en pròrroga forçosa des del 2018, amb previsió de fer una nova adjudicació del servei durant aquest 2022 i implantar el sistema de recollida porta a porta.

Amb tot, l’empresa va denunciar el nou concurs al Tribunal de Contractes del Sector Públic. Aquest el va suspendre cautelarment ara fa tres mesos fins resoldre el recurs. La nova adjudicació preveu un contracte de 47,9 MEUR per set anys.