5482 identificats durant el confinament a Sitges

La Policia Local ha efectuat 828 denúncies per incomplir el confinament

L’Ajuntament de Sitges recorda que, malgrat s’ha entrat en la Fase 2 de la desescalada, cal seguir amb les restriccions establertes amb l’objectiu de controlar la pandèmia i evitar nous contagis. Des del passat 15 de març i fins ahir diumenge 31 de maig, la Policia Local ha efectuat 828 denúncies per incomplir el confinament, seguint l’article 36.6 de la llei 4/2015 de protecció ciutadana. El 67% dels denunciats amb domicili a Sitges. En total, des de l’inici de l’estat d’alarma, la Policia de Sitges ha identificat 5.482 persones i 6.894 vehicles, tots ells en tasques relacionades amb el control de les mesures de confinament establertes per l’Estat.

L’Ajuntament recorda que malgrat les restriccions es redueixen a mesura que avança la desescalada, cal complir amb les mesures de seguretat establertes en cada moment a fi de mantenir la seguretat sanitària i evitar els contagis.

Des d’avui dilluns, Sitges es troba en Fase 2 de confinament. El canvi de fase suposa, entre altres coses, algunes novetats respecte a la mobilitat:

  • Es permet la circulació dins la regió sanitària (Penedès i Garraf) en grups de màxim 15 persones.
  • No està permès sortir fora de la regió sanitària excepte per causes justificades o de força major, que inclouen els desplaçaments als centres de treball per motius laborals, professionals o empresarials, l’assistència sanitària, la cura o atenció de persones amb necessitats i el retorn al domicili.
  • Les persones de fins a 70 anys podran fer activitat física a qualsevol franja horària, a excepció de la compresa entre les 10.00 i les 12.00 hores i entre les 19.00 i les 20.00 hores, que queda reservada als majors de 70 anys.
  • Els infants de fins a 13 anys poden sortir al carrer a qualsevol hora, sempre acompanyats com a màxim en grups de 15 persones, excepte en el cas que convisquin junts.

Per a més informació sobre el que suposa la Fase 2 podeu consultar les preguntes i respostes elaborades per Protecció Civil aquí. També trobareu més informació al web gencat.cat

La Policia Local continuarà amb el control del compliment de les normes que marca la desescalada fins que finalitzi l’estat d’alarma.