fbpx

3 Agents de Desenvolupament Local s’incorporen a l’Ajuntament de VNG

Avatar photo

Els nous llocs de treball subvencionats pel SOC implementaran projectes per a la reactivació econòmica i social

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha concedit a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú una subvenció en el marc del programa d’Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL), que permet la contractació de tres persones durant un any prorrogable fins a quatre, per executar polítiques que afavoreixin la promoció econòmica. Els tres nous treballadors municipals, que s’incorporen aquesta setmana, desenvoluparan projectes emmarcats en el Pla de reactivació econòmica i social de la ciutat.

Els àmbits on treballaran els nous agents són la preservació i dinamització del primer sector i els subsectors emergents; l’impuls de les tecnologies disruptives per al desenvolupament econòmic, i la promoció de la inserció laboral de persones amb diagnòstic de salut mental. En el cas de l’agent destinat a la Regidoria del Primer Sector, la seva tasca se centrarà en la implementació del Pla estratègic per a la dinamització del sector primari, presentat recentment a la ciutat, que inclou el desenvolupament del pla d’acció i campanyes divulgatives.

Pel que fa a l’agent de tecnologies disruptives, que s’incorpora a l’agència d’innovació Neàpolis, té com a prioritat la promoció de programes i accions que afavoreixen la creació de llocs de treball i l’emprenedoria gràcies a l’aplicació de la intel·ligència artificial, la internet de les coses, la realitat virtual o el “blockchain”. El tercer agent, que s’integra a l’equip de l’IMET, ha de promoure accions innovadores de sensibilització, inserció i permanència laboral de persones amb diagnòstic de salut mental. Tots tres AODL han superat un procés de selecció celebrat a mitjans de desembre. El programa de contractació d’AODL, subvencionat pel SOC, rep finançament també del Fons Social Europeu.

Noves places del programa Treball i Formació

D’altra banda, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú preveu incorporar, també amb subvenció del SOC, 21 persones en el marc del programa Treball i Formació, que té l’objectiu d’afavorir la contractació de persones en situació d’atur amb especial vulnerabilitat i amb dificultats per accedir al mercat laboral.

Aquesta mateixa setmana comencen 8 persones en la línia destinada a joves tutelats i extutelats, que treballaran durant un any a la unitat de serveis municipals, consergeria i mercats. A finals de gener es preveu incorporar 7 persones com a operàries de la unitat de serveis municipals, en la línia de suport a majors de 45 anys, i 6 persones més com a auxiliars administratives, en la línia d’inserció laboral de dones en situació de vulnerabilitat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Creixell engega un programa adreçat als nous nadons

Notícia següent

Roba un carretó de palets i dona positiu en drogues mentre la condueix

Notícies relacionades