Els Mossos detenen tres homes per frau a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús

Els detinguts expedien factures falses per poder beneficiar-se a nivell particular de productes alimentaris exclusius

0
5016

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Terres de l’Ebre van detenir tres homes com a presumptes autors dels delictes de malversació de cabdals públics i falsificació documental.

Els detinguts, d’edats compreses entre 48 i 59 anys, tots tres de nacionalitat espanyola i veïns de Lleida, Xerta i Tortosa, són un treballador i un membre de la junta directiva d’aquest centre i un comercial d’una empresa d’alimentació.

Els fets es remunten al passat mes d’agost, quan els Mossos van iniciar una investigació, tutelada pel jutjat d’instrucció número 1 de Tortosa, després de que l’ajuntament de Tortosa denuncies a la Fiscalia un possible frau en un centre sociosanitari de titularitat municipal.

Els investigadors van constatar que un dels investigats, que treballava de comercial d’una empresa de distribució alimentaria servia vins, caves i altres productes alimentaris selectes tipus “gourmet” que facturava periòdicament al centre sanitari i per tal de no ser detectats modificaven els conceptes dels albarans i les factures per un producte alimentari tipus gelatina, especialment indicat per persones de la tercera edat. Aquests productes eren lliurats directament a un treballador de la institució qui a la seva vegada s’ho repartia amb un alt càrrec per al seu ús particular.

La investigació va determinar que els investigats haurien defraudat uns 45.000 € en els últims cinc anys mitjançant aquesta pràctica, i que també es trobava implicada la gerent de l’empresa distribuïdora, la qual ha quedat citada com a investigada.

Així doncs, l’11 d’octubre els agents van detenir el treballador de l’hospital i el comercial, i el 27 d’octubre van detenir el membre de la junta directiva quan va retornar d’un viatge a l’estranger.

Els investigadors continuen les gestions per poder determinar si aquesta pràctica s’hauria portat a terme amb altres empreses proveïdores del mateix centre.

Els tres detinguts van quedar en llibertat desprès de declarar en seu policial a l’espera de presentar-se davant l’autoritat judicial competent una vegada siguin requerits.

L’Ajuntament de Tortosa confirma que ja s’ha iniciat un procediment disciplinari als dos treballadors

En relació a aquesta  notícia, des de l’Ajuntament de Tortosa es precisa que es tracta de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús i que les investigacions que han acabat amb aquestes detencions van iniciar-se fa uns mesos arran d’una denúncia presentada a Fiscalia per la gerència i per l’òrgan administratiu de la propia societat. Des del consistori expliquen que “dels dos detinguts del centre, un és treballador i l’altre treballador directiu, però en cap cas membre de la Junta Directiva, ja que aquest òrgan no existeix”.

A més, independentment del procediment penal obert contra els presumptes autors dels delictes esmentats, confirmen que ja s’ha iniciat un procediment disciplinari als dos treballadors del centre que està pendent de resolució.

 

FER UN COMENTARI