L’acte d’inauguració dels World Sports Games començarà amb una desfilada des del parc Teodor Gonzalez

Els 3.000 esportistes que participaran als jocs recorreran el centre de Tortosa fins a l'estadi, per la qual cosa s'habilitarà un dispositiu especial de trànsit

0
1284

El parc Teodor Gonzalez es convertirà dimarts 2 de juliol a la tarda en el punt de trobada de totes les delegacions d’esportistes que participen durant tota la setmana als World Sports Games Tortosa 2019. Tots els països presents als jocs es concentraran al parc per poder participar en els diversos actes previstos amb motiu de l’obertura dels WSG.

Les diferents delegacions s’aplegaran al voltant de les respectives banderes nacionals fins al moment de l’inici de la caminada que els durà fins a l’estadi. Abans d’això, però, a partir de les 17.50 h al parc també hi haurà unes altres competicions esportives, que en aquest cas tindran com a protagonistes l’alumnat dels quatre centres d’educació especial de les Terres de l’Ebre: el Jeroni Moragas de Móra d’Ebre; el centre APASA, d’Amposta; el col·legi Sant Jordi, de Jesús, i el Verge de la Cinta, de Campredó.

A les 20.30 h de la tarda està previst que comencen a desfilar les més de 40 delegacions de participants als WSG. Sortiran del parc i enfilaran per l’avinguda de la Generalitat fins a travessar el pont de l’Estat. Posteriorment, a Ferreries, aniran per l’avinguda Colom fins al carrer Tarragona i des d’allà, pel carrer Alcanyís, fins a l’accés lateral de l’estadi. Per aquest punt accediran cap al terreny de joc per participar a l’acte d’inauguració com a principals protagonistes de l’esdeveniment. La desfilada comptarà amb la participació de les bandes de música del territori, així com d’alguns grups de batucada, que amenitzaran el recorregut fins a l’estadi.

Per facilitar el trasllat de totes aquestes persones, la Policia Local de Tortosa activarà un dispositiu especial per regular el trànsit, motiu pel qual caldrà fer alguns desviaments: des de les 18.30 h es poden començar a fer alguns talls en la circulació d’alguns carrers i serà ja a les 20 h quan es tallarà l’avinguda de la Generalitat des del carrer Rosselló. També quedarà tallada la ronda Docs entre el carrer Rosselló i l’avinguda Generalitat. A Ferreries, el trànsit quedarà tallat al tram de l’avinguda Colom fins al carrer Tarragona i caldrà desviar els vehicles de tots els carrers que desemboquen a aquestes vies principals.

Per facilitar l’accés als aparcaments existents a Ferreries se senyalitzaran els situats al davant de l’institut Dertosa, el dels Quatre Camins i el situat al carrer Comerç, com també el de la zona del polígon Nova Estació i l’accés a la Via Verda. D’altra banda, l’avinguda de la Diputació es reservarà íntegrament a l’estacionament dels autobusos que traslladaran els esportistes novament fins als seus allotjaments.

Recordem que totes les persones que vulguen viure en directe l’acte inaugural des de l’estadi podran accedir de manera gratuïta a les graderies del camp de futbol Josep Otero. A més a més, per primera vegada s’emetrà la cerimònia en directe a través d’internet perquè la puguen seguir des dels seus països d’origen.

Diumenge al vespre ja van començar a arribar les primeres expedicions, com la pertanyent a l’Iran. Aquest dilluns al migdia ha seguit el degoteig d’arribades, amb la delegació holandesa, i s’espera que en les pròximes hores arribe el gruix dels més de 3.000 esportistes. Tota la logística d’arribades i la que permetrà que es disputen tots els esports es controlarà des del Centre de Coordinació dels WSG, habilitat al Centre Cívic de Ferreries.

FER UN COMENTARI