Segon tractament de la temporada contra la mosca negra a l’Ebre

La companyia elèctrica Endesa ha regulat el cabal del tram final del riu fins a un màxim de 200 metres cúbics per segon per possibilitar l'operació

Els tècnics del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) van efectuar aquest dilluns a la tarda el segon tractament de la temporada contra les larves de la mosca negra al tram final del riu Ebre. Segons l’organisme, la col·laboració de la companyia elèctrica Endesa, que gestiona les centrals hidroelèctriques del sistema Mequinensa-Riba-roja-Flix i ha regulat el cabal perquè no superi els 200 metres cúbics per segon, ha permès efectuar l’aplicació del larvicida biològic en les condicions adequades per a la seva efectivitat. L’operació es va acabar duent a terme a la tarda després de les dificultats d’efectuar-lo al matí, tal i com estava previst, per la presència de vent a la zona. El primer tractament contra la plaga d’aquesta campanya al tram final de l’Ebre, dels sis previstos durant els pròxims mesos, va tenir lloc el passat dia 9 de març.
D’altra banda, aquest dijous al matí està prevista l’aplicació de larvicida biològic en contra de la mosca negra a la zona del Segre. La seva execució dependrà també delss elevats cabals del riu, que dificulten el mostreig i el posterior tractament. Els tècnics del COPATE s’han posat ja en contacte amb Endesa, a través de l’Ajuntament de Lleida, perquè facilitin també en aquest cas l’operació garantint un cabal adequat.