Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

Els professionals del CAP d’Amposta insisteixen en renegociar el model de l’atenció continuada d’urgències a la ciutat

Els sanitaris fan arribar la petició per carta a la consellera i la direcció de l'ICS i recullen més de 1.800 firmes

Alguns dels professionals sanitaris del CAP d’Amposta que reclamen que es traslladi al nou centre l’atenció continuada de les urgències. Foto: ACN.
Els professionals del nou CAP d’Amposta no es resignen a la decisió del Departament de Salut que aposta per mantenir l’atenció continuada d’urgències a l’Hospital Comarcal enlloc de traslladar-la a la àrea que s’ha dotat i equipat al nou centre per aquest servei, com reclamen els sanitaris del CAP. El personal reclama poder renegociar la decisió amb el Departament i l’ICS, com preveu el Pla Nacional d’Atenció a les Urgències de Catalunya (PLANUC) i han enviat cartes amb la petició. També estan recollint firmes al centre i ja superen les 1.800. “No ens han tingut en compte en cap moment sobre quina era la millor atenció urgent a Amposta”, ha lamentat Gemma Batlle, representants del personal del CAP d’Amposta.
Els professionals sanitaris del CAP d’Amposta han estat revisant els aspectes legals a rebatre de la decisió de la Conselleria de Salut per mantenir l’atenció continuada de les urgències a l’Hospital Comarcal enlloc de traslladar-les al nou CAP on s’ha habilitat un àrea específica per fer-ho i que ara està en desús.
Els sanitaris s’aferren al PLANUC on s’assenyala “que cada territori gestionarà les urgències en base als recursos que té i d’acord amb els professionals que han de prestar el servei”. “Fins aa no havíem dit res perquè teníem un centre de salut on era impossible oferir atenció urgent continuada. Ara tenim un centre nou dotat per part del CatSalut amb àrea d’atenció continuada, i ara s’ha de tancar perquè fan obres a l’Hospital Comarcal per encabir allà més consultes d’urgències a la primera planta i fer habitacions”, ha criticat Batlle.

“La nostra queixa és que és un model econòmicament no sostenible”, ha defensat la doctora. Asseguren que l’atenció continuada d’urgències a l’Hospital comarcal és més costosa, que seria més àgil si fos compartida amb el CAP i que és contradictòria en el model que el CatSalut defensa a altres llocs per concentrar les urgències de més gravetat als centres hospitalaris. A Amposta, els sanitaris recorden que l’Hospital atén les urgències de tota la comarca i que la llista d’espera del centre és molt alta. “No eduquem a la ciutadania com cal si la fem anar per tot l’Hospital, des d’un gra a la punta del nas fins a una fractura de fèmur. No és el millor model a l’hora de gestionar la salut dels nostres ciutadans”, ha defensat Batlle.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’alumnat de 6è de totes les escoles Cambrils celebra una festa conjunta de fi de curs

Notícia següent

El president de la Cambra, Jordi Just, es reuneix amb el regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza

Notícies relacionades