Detenen un veí d’Amposta per tinença il·lícita d’armes i dipòsit d’armes de la Guerra Civil

Denuncien un comerç de Sant Carles de la Ràpita i hi intervenen 15 granades de mà i un projectil d'artilleria del mateix període

0
1088

La Guàrdia Civil va detenir dijous un veí d’Amposta com a presumpte autor d’un delicte de tinença il·lícita d’armes i dipòsit d’armes de guerra. Els agents van detectar que l’home tenia diverses armes de foc sense la documentació legal exigida en el marc d’un control fet al juny. En concret, tenia un rifle ‘la Corunya’, un fusell metrallador conegut com a ‘naranjero’ i dues armes d’avantcàrrega. Les armes estaven en perfecte estat i no tenien cap tipus d’inutilització que pogués impedir el funcionament i els agents van procedir a intervenir-les.

Posteriorment, l’home va fer entrega voluntària de tres projectils d’artilleria de 150 mm, procedents de la Guerra Civil i que tenia al seu domicili de manera il·legal. Una investigació per esbrinar l’origen de les armes va conduir a un comerç de Sant Carles de la Ràpita, denunciat el 2016 per distribuir armes i munició de la Guerra Civil sense autorització. Els agents van fer una inspecció a l’establiment, on van acabar intervenint 15 granades de mà i un projectil de morter, tots ells sense documentació i certificació d’inutilització corresponents. Per tot plegat es va denunciar el comerç amb una infracció greu sobre protecció de la seguretat ciutadana.

FER UN COMENTARI