El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, mostra la seva solidaritat cap a Alcanar

L’Ajuntament d’Alcanar va activar dissabte al matí un protocol d’actuació per a restaurar les incidències més urgents, però les tasques de la Brigada Municipal d’Obres i Serveis continuaran els pròxims dies

0
518

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet una visita a Alcanar aquest diumenge al matí, després de l’episodi de pluges que ha viscut el municipi, per a fer un reconeixement de les zones malmeses i mostrar compromís del govern de la Generalitat per tal que la resposta pugui ser el més ràpid possible.

I és que el temporal de divendres va deixar xifres sense precedents a Alcanar, ja que es van arribar a registrar 199,8 mil·límetres d’aigua en 24 hores. El fenomen meteorològic va causar molts danys materials en camins, infraestructures, finques, així com en comerços, cases, carrers i també en l’enllumenat públic i la xarxa elèctrica.

En aquest sentit, el vicepresident i l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, han mantingut una reunió amb diferents persones i empresaris afectats per l’aiguat i també s’han desplaçat al passeig de les Cases d’Alcanar per a veure algunes de les afectacions en finques privades -tant agrícoles com residencials- i mostrar la seva solidaritat amb les persones afectades.

Aragonès ha explicat que “ara estem a la fase d’avaluació dels danys, després ve la fase de les accions necessàries, algunes a molt curt termini que tindran lloc la pròxima setmana per tal d’arreglar camins i posar el màxim de facilitats per a recuperar les vies de comunicació”. També ha remarcat que cal “avaluar totes les situacions i totes les possibilitats”. Posteriorment s’analitzarà la situació per a veure “quina és la millor resposta, no n’hem de descartar cap” per tal de “prendre decisions”.

Joan Roig, alcalde d’Alcanar ha “donat les gràcies als cossos d’emergències, a la Policia local, la Brigada Municipal d’Obres i Serveis i la resta de treballadors municipals, així com a totes les persones que han donat el seu suport a les persones afectades i que han treballat per a poder garantir la mobilitat de la ciutadania i restablir la normalitat”.

“Això no obstant, queda feina per fer que s’haurà de realitzar durant els pròxims dies i també caldrà analitzar la gravetat dels danys per emprendre les actuacions que siguin necessàries. A causa de les greus afectacions en alguns camins, es treballa en un pla d’acció per reparar-los i fer-los practicables al més ràpidament possible”, ha matisat l’alcalde.

La Brigada Municipal d’Obres i Serveis va treballar durant tot aquest dissabte per a resoldre les diferents incidències al municipi arran de l’episodi de pluges. Per a poder realitzar les tasques amb més efectivitat i poder actuar en diferents fronts de treball, s’han llogat tres màquines retroexcavadores i dos tractors amb remolc, a banda d’utilitzar tots els vehicles necessaris de la Brigada Municipal.

També s’ha comptat amb la feina dels treballadors de la Brigada i amb maquinistes del municipi que s’han ofert a ajudar en les diferents tasques per retornar a la normalitat al més aviat possible. Paral·lelament, la secció d’electricistes de la brigada ha treballat també tot el dia per restablir l’enllumenat públic de totes les zones afectades del municipi.

A la zona rural d’Alcanar s’han realitzat tasques de neteja a la zona de la Fanecada, al camí de la Caragola i a les zones dels Barranquets I, Barranquets II i Barranquets III. També s’ha actuat a diferents canals i als camins de la zona de la gasolinera Tamoil, la Selleta, les Calafes i els Castellans.

Al nucli urbà d’Alcanar s’ha retirat grava i pedres i s’han revisat els embornals de la plaça Major, el carrer Felipe Pedrell, la plaça de la Bassa, el Camí Ample, l’avinguda Constitució, el passeig Joan Maragall, el carrer Jaume I, l’avinguda Catalunya, el carrer Méndez Núñez i les diferents rotondes.

A Alcanar Platja s’ha actuat al camí Mas d’en Sec, al carrer Roca Roja i a les urbanitzacions Garbí i Montsià Mar. Mentre que a les Cases s’ha netejat el camí de Virol, el barranc de les Forques, el camí del Fondo del Jan i el passeig del Marjal.

FER UN COMENTARI