L’Ajuntament de Deltebre reclama frenar la proliferació de mosquits a Riumar

Els veïns es van concentrar aquest dimarts al vespre per exigir solucions i l'alcalde parla d'"allau incontrolada" durant aquests últims mesos

L’Ajuntament de Deltebre ha reclamat al Consorci de Polítiques Ambientals de lñes Terres de l’Ebre (COPATE) que prengui mesures “contundents” per aturar la proliferació de mosquits que viu la urbanització de Riumar durant aquests últims mesos. El consistori ha recordat que fa uns dies ja havia reclamat mesures a l’ens, davant la “descoordinació” amb el parc natural del delta de l’Ebre a l’hora de tractar focus de mosquits a l’illa de Buda que estarien perjudicant la zona turística de Riumar. Amb tot, admeten que el COPATE, amb les competències municipals delegades per efectuar ‘aquestes operacions, ja ha actuat aquesta setmana d’urgència per frenar la població adulta i als arrossars. El tractament, però, no hauria donat el resultat esperat. En aquesta línia, un grup de veïns de Riumar van concentrar-se aquest dimarts al vespre per reclamar a l’Ajuntament i a l’organisme solucions a la plaga.
En aquest sentit, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha insistit sobre la necessitat de seguir prenent mesures “urgents i efectives” que permetin reduir la població de mosquits. “És totalment intolerable que en plena temporada turística haguem de patir una allau descontrolada de la plaga de mosquit”, ha assegurat Soler en un comunicat.