Meritxell Roigé: “M’agradaria poder anunciar algun projecte que suposés molts llocs de treball”

Imatge de l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé. LA CIUTAT

Quina valoració fa dels primers mesos de mandat?
Han sigut mesos que ens han permès dur a terme les primeres accions al carrer, treballant per portar a terme les propostes que com a govern volem executar al llarg del mandat.  Durant aquests mesos hem treballat, per tant,  en el disseny del mandat, primer amb l’elaboració del Pla d’Actuació Municipal, i les últimes setmanes amb el pressupost municipal per al 2020. Pel que fa al govern municipal, els nous regidors han iniciat la direcció de cadascuna de les regidores  treballant per portar a terme l’acció com a govern, el nostre compromís amb la ciutat i la ciutadania.

Quins són els projectes de ciutat indispensables pel 2020?
En tenim molts. Però a grans trets, seguir treballant per millorar la situació de les persones que més ho necessiten, per exemple preveient més recursos per seguir treballant conjuntament amb Càritas i Creu Roja. A nivell urbanístic, hem previst un pla d’actuació a millorar la via pública, actuant sobre voreres, seguint eliminant barreres arquitectòniques, renovant l’enllumenat, adequant i creant nous parcs infantils o actuant sobre camins. A més, tenim previst començar a treballar en la renovació d’alguns eixos viaris principals, com el carrer Cervantes, la plaça de l’Ajuntament o la plaça de la Immaculada. També seguirem actuant als barris històrics amb el passeig de les Cultures al barri Castell, la finalització de la plaça de la catedral i museïtzació de les restes, o la Casa de les Tres Cultures, a l’antic balneari d’en Porcar, entre d’altres.

De la mateixa manera, durant l’any que començarà durem a terme diverses actuacions importants en matèria cultural, com l’ampliació del Museu o del teatre auditori Felip Pedrell, que ens ajudaran a preparar-nos per esdevenir la Capital de la Cultura Catalana al 2021.

En l’àmbit local, què canviaria del 2019?
M’hagués agradat comptar amb més suports dels diferents grups municipals per tirar endavant projectes importants per a la ciutat, com per exemple per haver iniciat ja aquest 2019 l’ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell,  una obra important per acollir les necessitats de la ciutat i, per contra, en casos com aquests he trobat només una voluntat de paralitzar la ciutat perquè sí.

I què valoraria positivament?
Hem tingut un any molt intens, amb grans esdeveniments que han posat a prova la capacitat organitzativa de Tortosa, com els World Sports Games. I ens n’hem sortit amb resultats excel·lents. També, cal destacar que projectes que hem posat en marxa, com el complex esportiu WIN, s’han demostrat tot un encert, amb xifres d’abonats i d’usuaris que han superat les nostres expectatives inicials. En clau econòmica, m’agradaria destacar la reducció continuada de les xifres d’atur a Tortosa.

Com definiria la celebració del Nadal a Tortosa?
La ciutat s’omple d’activitat al carrer. Sense anar més lluny, aquests dies hem viscut la Fira de Nadal al nucli antic, que ha estat molt concorreguda. A més, per sisè any tenim la pista de gel a la plaça de l’Ajuntament, que atreu molta gent, no només de la ciutat sinó també de fora. Els comerços també viuen dies especials. Enguany també hem incorporat altres novetats per reforçar la campanya nadalenca, com el tren de Nadal, i hem ampliat i renovat la il·luminació nadalenca.

A més, un any més aquests dies podrem veure la representació dels Pastorets, en la versió del folklorista Joan Moreira, a càrrec de l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa, la representació del Misteri de Nadal, dels Quicos, que enguany farem a Bítem, o el concert solidari de la banda de música de Tortosa, a benefici de Creu Roja.

Quin regal li faria a la ciutat?
Poder continuar millorant la qualitat de vida dels tortosins i les tortosines. Tant a nivell social, com urbanístic. I també econòmic: m’agradaria poder anunciar algun projecte que suposés molts llocs de treball. Jo, aquest desig ja el tinc anotat a la carta als Reis.