Cinc participants del programa Reprèn 45 aconsegueixen contractes de feina

Han participat un total de 25 persones aturades de llarga durada i majors de 45 anys

0
678

Un total de 25 persones aturades de llarga durada i majors de 45 anys, majoritàriament dones, s’han beneficiat del programa de formació i inserció laboral Reprèn 45, impulsat pel Consell Comarcal del Baix Ebre amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa i el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que s’ha desenvolupat durant els últims sis mesos, ha estat proporcionar els recursos, la formació i les competències necessàries a les persones participants per afavorir la seva incorporació al món laboral. Des de la institució comarcal s’han dut a terme accions d’orientació laboral i acompanyament a la inserció, i actuacions per millorar les competències personals i professionals. L’Ajuntament de Tortosa, per la seva part, ha estat l’encarregat de la prospecció d’empreses. Un cop acabat el programa, un total de cinc participants han aconseguit un contracte laboral, superant l’objectiu marcat pel SOC.

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, i el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tortosa, Emili Lehman, han lliurat avui, en l’acte de cloenda, del programa els diplomes acreditatius de la formació a les persones que hi han participat. Sandra Zaragoza ha remarcat la necessitat de dur a terme aquest tipus d’accions formatives adreçades a les persones aturades de més de 45 anys, molt castigades per la crisi i que tenen greus dificultats per tornar a inserir-se.

Al llarg d’aquest semestre, els participants han assistit a un total de 14 sessions grupals d’orientació laboral centrades en els recursos personals, la planificació i les eines de la recerca de feina, l’entrevista de feina, la comunicació no verbal, el protocol de comportament i vestuari, primers auxilis i seguretat a la feina o l’autoocupació i l’emprenedoria. Aquestes sessions en grup s’han alternat amb altres d’individuals i de coneixement de l’entorn productiu amb la visita a un total de 21 empreses de diferents sectors, que s’adaptaven al perfil laboral dels participants.

En concret, el programa ha beneficiat vint dones i cinc homes, amb nivells d’estudis desiguals: cinc amb ESO no finalitzat, sis amb ESO, sis amb un Cicle Formatiu de Grau Mitjà, sis amb Batxillerat i dos amb estudis universitaris. El desenvolupament del programa ha comptat també amb el suport i la col·laboració d’ajuntaments i entitats del Baix Ebre, i empreses representatives del territori.

FER UN COMENTARI