Solidaritat amb les víctimes dels atemptats terroristes al mar de Calafell i cadena humana a la platja de Sant Salvador

Les diferents mostres de rebuig al terrorisme i d'estima a les víctimes, es donen per part de la ciutadania de manera espontània

0
958

Dies després dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils, se segueixen succeint mostres de solidaritat amb les víctimes per part de la ciutadania del Baix Penedès.

El passat divendres a la platja de Sant Salvador, segons ens ha explicat la Marta de Turisme del Vendrell que en aquell moment estava allà, una família amb un grup d’amics es va aixecar i va començar a animar a totes les persones que hi havia a fer un minut de silenci. Un acte totalment espontani on persones desconegudes van voler mostrar el seu rebuig al terrorisme i la seva solidaritat amb les víctimes. Així es va fer la cadena humana, aixecant-se la gent, posant-se en filera davant del mar, agafant-se les mans, i a les 12 hores fent un minut de silenci només trencat, pel fort aplaudiment al final.

Per la seva banda, aquest cap de setmana s’havia d’haver celebrat la regata social que es fa anualment per part de l’Escola Vela de Calafell, l’associació de veïns de Can 60 del Vendrell i l’entitat Patí Català, però que es va suspendre pels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils tal com ens ha indicat Sergi Cadenas, director de l’escola de vela de Calafell.

Sergi també ens ha explicat que van fer la convocatòria del minut de silenci per via whatsapp i que van participar Patí Calafell, Catamaranes del Club Nàutic de Calafell i l’escola de vela de Calafell i que, com els hi agrada molt sortir a navegar, van pensar que quina millor forma que retre homenatge a les víctimes al mar.

Una vintena de vaixells van sortir al mar, desplegant les seves veles i posant-se davant la confraria de pescadors de Calafell, per tal de fer un minut de silenci en homenatge a les víctimes dels atemptats, per després tornar al port.

Imatge de les embarcacions fent el minut de silenci davant la confraria de Calafell. Foto: J. M. Baselga
Imatge de les embarcacions fent el minut de silenci davant la confraria de Calafell. Foto: J. M. Baselga

FER UN COMENTARI