S’aprova un contracte menor per al control de colònies de gats de la Bisbal del Penedès

La Regidoria de Protecció Animal està treballant en la licitació d’un servei de forma permanent que també assessori el voluntariat i faci un seguiment de les colònies

Gats de carrer. (Cedida)

La Junta de Govern del 28 d’octubre de 2019 ha aprovat, per iniciativa de la Regidoria de Protecció Animal, un contracte menor per al control de colònies de gats. El contracte inclou la captura, esterilització, el marcatge auricular (per a la identificació dels gats esterilitzats), la vacunació i la desparasitació, a fi de controlar la població felina feral i la seva salut.

El contracte s’ha aprovat amb l’empresa Wapus Veterinari S.L i ascendeix a 3.048,90€.  Aquest contracte tindrà vigència fins al 31 de desembre de 2019, ja que la Regidoria de Protecció Animal està treballant en la licitació d’un servei de forma permanent, a partir de l’1 de gener, amb l’objectiu que, a banda dels serveis esmentats, també s’hi pugui incloure l’assessorament al voluntariat que s’encarrega d’alimentar els gats de carrer i el control i seguiment de les colònies de gats ferals del municipi.

Cal recordar que l’any 2018 es va posar en marxa el projecte pilot de gestió de colònies de gats al municipi. Després d’aquesta primera fase pilot, l’Ajuntament vol continuar treballant en la gestió ètica de les colònies felines mitjançant el control sanitari, les vacunacions, les desparasitacions i les esterilitzacions. Quant a les esterilitzacions, aquestes persegueixen diversos objectius: evitar les molèsties produïdes per les colònies (orins de marcatge, baralles, miols en períodes de zel, etcètera), reduir els riscos sanitaris (tant per als animals com per als veïns), evitar la superpoblació i millorar la qualitat de vida dels animals i de la ciutadania que hi conviu.