L’Arboç inicia una nova edició del Pressupost Participatiu

Arrenca el període de recollida de propostes, que restarà obert fins al 29 de març

183

Després de l’èxit de participació aconseguit en les dues primeres edicions, enguany els veïns i veïnes del municipi tenen l’oportunitat de decidir novament una part del pressupost municipal que es dedica a inversions. Aquest mes de març la Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de l’Arboç impulsa la tercera convocatòria de Pressupostos Participatius; i ho fa posant una bossa de 50.000€ -el doble que en la primera edició- perquè els arbocencs i arbocenques majors de 16 anys proposin i escullin a quines actuacions la volen destinar.

Des de la Regidoria de Participació Ciutadana s’explica que amb aquesta nova convocatòria es dona continuïtat a un projecte que va néixer amb la vocació d’esdevenir protagonista en l’aposta global de l’Ajuntament per impulsar la participació ciutadana a la vila amb la implicació d’arbocencs i arbocenques any rere any aportant les seves propostes de millora.

Presenta ja les teves propostes

Fins al divendres 29 de març restarà obert el període de recollida de propostes, que es poden fer arribar a través del web www.arbocencopina.cat o dipositant la butlleta corresponent dins una de les bústies habilitades a l’Ajuntament, la Biblioteca Municipal i la Casa de Cultura.

Valoració tècnica de les propostes i convocatòria d’un fòrum ciutadà

Posteriorment, totes les propostes recollides presencialment i electrònica seran valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals.

Així, totes aquelles que compleixin els requisits i no superin el pressupost fixat passaran a la següent fase, el Fòrum Ciutadà de Priorització, una sessió participativa en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran sotmesos, en la darrera fase, a votació popular. Finalment, les propostes finalistes seran sotmeses a votació ciutadana. Hi podran participar totes aquelles persones empadronades al municipi majors de 16 anys, que podran votar per mitjans electrònics i presencials.

L’Ajuntament ja treballa en l’execució de la proposta guanyadora del 2018

L’Ajuntament de l’Arboç informa els veïns i veïnes que, paral·lelament a l’inici d’aquesta nova convocatòria, els serveis tècnics municipals estan estudiant i analitzant el projecte guanyador en l’edició del Pressupost Participatiu de l’any passat. L’objectiu de l’Ajuntament és poder desplegar-lo durant els propers mesos.

FER UN COMENTARI