La Bisbal del Penedès formalitza la compra de l’antiga fassina

L’edificació serà usada com a magatzem municipal i com a local d’assaig de la Colla Castellera de la Bisbal

0
162
Imatge de l'antiga fassina. (Cedida)

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha formalitzat, aquest dijous 25 d’abril, la compra de l’antiga fassina perquè pugui ser usada com a magatzem municipal i com a local d’assaig de la Colla Castellera de la Bisbal, Els Bous, a proposta de la Regidoria de Cultura.

L’antiga fassina és un edifici de 486 m² situat al carrer Barcelona, números 7 i 11-13 que havia estat destinat a la fabricació de licors destil·lats i aiguardent. La part de més alçada, amb un total de 15 metres, és una torre que sobresurt del perfil d’edificacions del nucli urbà de la Bisbal i que ja forma part de l’skyline del municipi. La voluntat de l’actual equip de govern és conservar aquesta torre i, a proposta de la Regidoria de Cultura, destinar-la a la colla castellera local perquè l’entitat hi pugui assajar, mitjançant un conveni amb l’Ajuntament que es redactarà en col·laboració amb la Colla Castellera els Bous.

La compra de l’antiga fassina s’ha signat aquest dijous, davant notari, per un import de 110.000€ (IVA no inclòs). Aquest import serà pagat amb el superàvit de l’any 2017, ja que en el Ple extraordinari del 4 de juny de 2018 i en el Ple ordinari del 18 de juny de 2018 es va aprovar destinar un total de 645.408,24€ de superàvit lliure a inversions. Entre aquestes, hi havia una partida de 165.000€ destinada a la compra i adequació d’un espai que permetés l’ús per a la brigada i que pogués fer també de magatzem municipal. En la Junta de Govern del 28 de setembre de 2018 es va aprovar l’expedient de contractació per a l’adequació directa, convocant la seva licitació i, finalment, aquest dijous 25 d’abril de 2019 s’ha signat la compra de l’immoble davant notari. Segons ha explicat l’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, “després de formalitzar la compra, els passos següents que s’han de seguir són redactar el projecte d’adequació de l’espai per a poder-lo utilitzar com a magatzem i local de la brigada municipal i redactar un conveni de col·laboració, conjuntament amb Els Bous, perquè puguin fer ús d’una part de l’edificació com a local d’assaig”.

FER UN COMENTARI