El Servei Català de Trànsit coordina controls preventius per combatre l’alcohol i les drogues en la conducció

La campanya preventiva s’inicia avui dilluns 18 i finalitzarà el proper diumenge 24, coincidint amb la celebració de la revetlla i festivitat de Sant Joan

0
473

El Servei Català de Trànsit (SCT) coordinarà amb Mossos d’Esquadra i Policies Locals una campanya preventiva de controls de drogoalcoholèmia, en carretera i en zones urbanes, des d’aquest dilluns 18 i fins al diumenge 24 de juny. La realització d’aquests controls policials intensius coincideix amb la celebració de la revetlla de Sant Joan, una festivitat que comporta un elevat nombre de desplaçaments a les carreteres catalanes i en la qual convé insistir que el consum d’alcohol i drogues i la conducció són totalment incompatibles.

 668 positius per alcoholèmia i 258 per estupefaents és el resultat de la darrera campanya

A la darrera campanya de control de drogues i alcohol, realitzada el passat mes de febrer, es van detectar un total de 668 positius per alcoholèmia – dels quals 129 van ser penals i 539 administratius. Quant a les proves d’estupefaents, a l’anterior campanya es van detectar 258 positius.

Aquesta campanya preventiva de control de drogues i alcohol que s’inicia avui serà la novena campanya preventiva i integral que coordina enguany el Servei Català de Trànsit, després de les ja realitzades de seguretat passiva, drogoalcoholèmia, camions i furgonetes, distraccions, transport escolar i de viatgers, vianants, velocitat i motocicletes. En total, aquest 2018 es duran a terme disset campanyes que incidiran en els principals factors de sinistralitat.

Pel que fa a les campanyes centrades en els controls de drogoalcoholèmia, enguany, se’n realitzaran tres: al febrer, ara al juny i al desembre, coincidint amb Carnestoltes, Sant Joan i Nadal.

TAXA 0,0%, LA MÉS SEGURA

 Els principals efectes del consum d’alcohol en la conducció són l’augment del temps de reacció, problemes de percepció, d’atenció, control i coordinació, així com també l’increment de la somnolència. Tot i que se circuli amb una taxa d’alcoholèmia dins dels marges legals, el risc de sinistre s’incrementa. Per tant, l’única taxa segura si s’ha de conduir és el 0,0%.

D’altra banda, en relació amb el consum de drogues, depenent del tipus, els efectes són alteracions de la memòria i de la percepció del moviment, alteracions de l’estat d’ànim i l’atenció, alteracions del control de moviments, de la velocitat psicomotora, de la percepció i de l’equilibri, i impulsivitat.

FER UN COMENTARI