Calafell crea 30 llocs de treball a través de plans d’ocupació i la contractació de joves en pràctiques

Una de les tasques principals que es tiraran endavant mitjançant aquests plans és la neteja de rieres del terme municipal

L’Ajuntament de Calafell ha creat 30 llocs de treball temporals, de 6 o 12 de mesos de durades segons el cas, a través dels plans d’ocupació que li ha aprovat el Servei d’Ocupació de Catalunya. Aquestes persones, que estaven a l’atur i tenen diferents graus de vulnerabilitat social, realitzen feines d’interès públic, tant pel que fa al manteniment dels equipaments i espais del terme municipal, així com tasques de perfil social o administratiu.

La subvenció que l’Ajuntament rebrà del SOC per a la realització d’aquests plans és de 491.790,59 euros. Les contractacions s’han fet en el tram final de 2017 i les comeses respectives estan ja operatives en la immensa majoria. Els llocs de treball són 18 de peó, 5 de tècnic, 2 d’informador mediambiental, 3 d’administratiu i 2 d’educador.

Una de les tasques principals que es tiraran endavant mitjançant aquests plans és la neteja de rieres del terme municipal, a la qual es destinaran cinc peons durant sis mesos. Aquesta acció servirà per estassar la vegetació i prevenir incendis, però també per remoure tota mena d’objectes i deixalles que podrien bloquejar les lleres quan hi hagi algun aiguat.

També es faran treballs de manteniment als centres educatius en petites reparacions en instal·lacions i edificis i en tasques de reforç a la prevenció de la legionel·la. I dues persones estan treballant ja en la iniciativa “Obrim els patis” per oferir activitat gratuïta a tothom i rendibilitzar aquests espais, que estaven en desús fora de l’horari lectiu. També hi haurà un lloc d’operari de manteniment per al Castell de la Santa Creu i els seus entorns.

En perfils més tècnics, es contracten tècnics per fomentar la inserció laboral de persones desocupades, l’alfabetització digital per a la recera de feina, o la inclusió social de persones immigrades, així com la igualtat entre dones i homes.