Jordi Jané queda fora del Govern després de la reestructuració anunciada per Carles Puigdemont

Meritxell Ruiz i Neus Munté també es queden fora del pretès nou impuls que el president de la Generalitat vol donar per consolidar el full de ruta cap a la independència

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, el titular de l’Interior, Jordi Jané, i la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, abandonen l’executiu de Puigdemont. I entraran com a consellers el fins ara president de JxSí, Jordi Turull, que se situarà a la Presidència i la mà dreta de Xavier Trias, Joaquim Forn, que es posarà al capdavant d’Interior.

Encara falta saber el nom de la tercera persona que s’incorporarà al Govern. Està previst que al llarg del matí, probablement a les 11h, el Govern expliqui els canvis i que els nous consellers ja prenguin possessió dels seus càrrecs a les 17h de la tarda.

El que havia de ser una reorganització interna sobre les funcions relacionades amb el referèndum s’ha convertit en una remodelació profunda que ha afectat tres consellers del PDeCAT. Unes baixes que se sumen a la destitució del conseller Jordi Baiget de la setmana passada.