Èxit de públic per conèixer l’avantprojecte del Pla Territorial del Penedès

La comarca ha demostrat interès per conèixer de prop quin model ha de seguir el territori en els propers anys

0
157
Imatge de la presentació del pla territorial del Penedès. Foto: CCBP
Circ Raluy Legacy 728×90

La comarca ha demostrat interès per conèixer de prop quin model ha de seguir el territori en els propers anys. La sessió d’aquest dijous a la tarda ha omplert la sala polivalent de l’Escola municipal de Música Pau Casals del Vendrell, en el marc de la sessió informativa sobre el Pla Territorial del Penedès, que està en fase de redacció.
La redacció del Pla Territorial del Penedès es va iniciar a finals de l’any 2014, amb l’objectiu d’establir un model del territori pels propers 15 anys en aspectes com els espais naturals, els plans urbanístics en relació a nuclis, ciutats i viles, i les grans infraestructures. Durant aquest temps, un grup format per diversos departaments de la Generalitat de Catalunya, dels ens locals i representats dels consells comarcals n’han seguit el procés de redacció de mans de l’equip del Departament de Territori i Sostenibilitat. Tal i com ha explicat el responsable del Consell Comarcal del Baix Penedès al Pla Territorial, Jaume Casañas, ‘aquest és el primer pla que es fa amb criteris actualitzats a les necessitats del territori. L’anterior Pla es va fer amb uns paràmetres i previsions fets d’acord amb la situació econòmica del moment, i ha quedat desfassat’. Casañas ha explicat que ‘també és un pla que per primera vegada ha posat èmfasi en les necessitats de les urbanitzacions, molt disperses per la comarca, i que necessiten uns criteris especials’.
La presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva M. Serramià, ha explicat als assistents a l’acte que ‘fa molts anys que s’està treballant en aquest Pla, que tracta la Vegueria, incorporant aspectes molt més moderns. La nostra voluntat és i ha de continuar sent el contacte amb el territori, de tal manera que el Pla avanci conjuntament amb la voluntat dels baixpenedencs i baixpenedesenques’.
Aquesta sessió és la continuació de la primera sessió pública celebrada a l’Alt Penedès el mes d’octubre i pretén posar en coneixement d’entitats, associacions i públic general els objectius i el procés que seguirà la tramitació d’aquest pla territorial, així com resoldre dubtes i interrogants.

FER UN COMENTARI