+Bellvei i PSC firmen un nou pacte de govern a Bellvei

Gerard Colet serà l'alcalde, i Núria Güell, primera tinent d'alcalde els propers quatre anys

Imatge de l'encaixada de mans entre Gerard Colet (Agrupació +Bellvei) i Núria Güell (PSC Bellvei). Foto: Cedida

L’agrupació d’electors +Bellvei i PSC Bellvei han firmat aquest dimecres un pacte de govern per conformar una majoria estable durant el mandat 2019-2023 a Bellvei. Durant aquests quatre anys Gerard Colet de +Bellvei (4 regidors) presidirà l’alcaldia i Núria Güell del PSC (3 regidors) serà la primera tinent d’alcalde. A l’oposició quedaran els grups d’Activem Bellvei Junts (3 regidors) i de Ciutadans Bellvei (1 regidor).

Gerard Colet considera que “és un acord positiu per al poble, per a l’estabilitat política de Bellvei”. Del pacte destaca que “reparteix feines importants entre els regidors, tant del PSC com de +Bellvei”: “ens queda una gran feina per endavant però, entre els dos grups i tots els membres que formaren l’equip de govern, pensem que farem una gran tasca”.

De la seva banda, Núria Güell recorda que “la intenció del PSC des del primer moment era arribar a pactar amb +Bellvei”: “no havíem contemplat cap més força política”. També reconeix que li hauria agradat que s’haguessin repartit l’alcaldia dos anys ella i dos Colet. “Però parlant i mirant tot el que aportarà a l’Ajuntament tot aquest equip de govern, creiem que el pacte és molt bo”, assegura Güell.

L’Agrupació +Bellvei i PSC Bellvei han arribat a pactes de govern a Bellvei els últims dos mandats. El primer, per arribar a sumar la majoria, amb els 5 regidors de +Bellvei i la regidora del PSC. I aquest últim mandat van repetir el mateix pacte i +Bellvei va sumar la regidora del PSC malgrat que ja comptava amb els 6 regidors amb què arribaven a la majoria absoluta.

Les negociacions per formar govern, entre l’agrupació +Bellvei, PSC Bellvei i Activem Bellvei Junts han acabat aquest cap de setmana. Segons Colet, “han estat complicades” perquè primer l’agrupació d’electors +Bellvei “es va plantejar un pacte més plural” però finalment “no es va poder dur a terme” i van acabar pactant amb el PSC.