La Casa Barral ingressa a l’Associació de Cases-Museu i Fundacions d’Escriptors

L’adhesió posicionarà Calafell com a municipi literari en l’àmbit espanyol i portuguès

L’Acamfe aplega cases-museu de l’Estat espanyol i de Portugal. (Cedida)

El Museu Casa Barral de Calafell ha ingressat a l’Associació de Cases Museu i Fundacions d’Escriptors (Acamfe). Pertànyer a aquesta entitat permetrà la Casa Barral compartir experiències i sinergies de treball amb altres equipaments culturals semblants, a més de posicionar Calafell com a municipi literari.

L’adhesió a Acamfe s’ha produït en l’assemblea d’aquesta entitat, celebrada a Salamanca. Manel Gómez, tècnic auxiliar de projectes de l’Organisme Autònom Municipal Fundació Castell de Calafell, ha representat l’Ajuntament en aquesta trobada. Segons explica Gómez, “estem replantejant aspectes sobre la Casa Barral. Un d’ells és la nova museïtzació. Un altre era que aquest equipament formés part de xarxes de treball”. Afegeix: “Acamfe encaixa bé en aquest propòsit, ja que compartim objectius i pot ajudar a posicionar la Casa Barral i, per tant a Calafell, com a poble literari”.

La presentació de Calafell ha estat molt ben acollida per l’assemblea d’Acamfe, que va ratificar l’adhesió. Actualment, la Casa Barral és l’única casa-museu de Catalunya que pertany a l’associació.

L’Acamfe aplega cases-museu de l’Estat espanyol i de Portugal. Es va crear l’any 1993, quan cinc d’aquests equipaments van tenir la idea d’agrupar-se per a reforçar la seva personalitat i intercanviar experiències i informació, en benefici del llegat dels seus escriptors titulars.