La Policia Local d’Altafulla compta amb el primer simulador de tir a la demarcació de Tarragona

Amb aquest sistema, es redueix de 30 a set dies el temps de preparació dels agents, i maximitza l’eficàcia i l’eficiència de l’entrenament continuat

511

Pràctiques de tir virtual, escenaris d’atracament en un carrer, un comerç o amb pluja són alguns dels 50 exercicis que poden realitzar els agents de la Policia Local d’Altafulla, el primer cos policial municipal de la demarcació de Tarragona que compta amb aquest sistema de simulació.

El simulador, de l’empresa Tradesegur, és una eina interactiva, amb imatges a mida real, que permet “simular una situació autèntica i la conducta que l’agent ha de seguir en aquest instant, potenciant les alternatives abans d’haver d’utilitzar l’arma”. Així s’hi ha referit el sotsinspector de la Policia Local d’Altafulla, Àngel Fernàndez.

El sistema de tir utilitzat és el de làser amb pistola simulada, o bé, amb cartutx làser carregat en la pròpia pistola assignada a l’agent, de manera que “pot practicar el tir intuïtiu o de defensa, amb moviment i en situacions que són el màxim reals possibles”.

La formació mitjançant simulació és una de les formes més efectives de preparar als agents davant la presa de decisions en situacions d’enfrontament real. És per aquest motiu que la principal avantatge d’aquest sistema és que “esdevé un aprenentatge continuat per l’agent que sense aquest simulador no era possible”, ha remarcat l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, que ha recordat: “Amb el simulador reduïm de 30 a set dies el temps de preparació dels agents que fins ara s’havien de desplaçar al camp de tir de Sant Salvador, a Tarragona”.

Cal recordar que les policies locals tenen l’obligació de dur a terme dues tirades de tir a l’any, però el fet d’haver de fer-ho en dues sessions i desplaçar-se fins a Tarragona, comportava que no es poguessin fer les pràctiques policials de manera adient, pel que fa a la freqüència, i també tenint en compte que les galeries de tir no estan preparades per efectuar tir policial. Aquestes pràctiques no substitueixen, però, l’obligatorietat de les dues tirades de tir al camp d’entrenament de Tarragona.

Amb el simulador, també es pot calcular el temps de reacció amb una visualització a posteriori de les zones d’impacte, amb la finalitat de prioritzar la reducció de l’agressor sense fer ús de les armes.

El simulador també pot capturar espais del municipi d’Altafulla, entitats bancàries, pàrquings o llocs de grans concentracions, i aplicar la simulació a l’entorn més proper.

Tot i que en un principi, el simulador de la Policia Local d’Altafulla donarà servei només als agents locals, l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha obert la possibilitat a altres cossos policials de l’entorn perquè puguin practicar a les dependències de la comissaria altafullenca.

FER UN COMENTARI