L’Ajuntament de Roda de Berà reforça la vigilància davant les ocupacions il·legals

També s'ha iniciat una campanya de control i seguiment d'habitatges ocupats

0
331

Preocupació a Roda de Berà davant l’augment considerable de les ocupacios il·legals. “La gran majoria dels casos no deriven de veïns de la localitat en situació d’extrema necessitat, sinó que es tracta de persones provinents d’altres localitats properes”, apunten des de l’Ajuntament.

En un comunicat, l’alcalde Pere Virgili ha qualificat aquestes persones de delinqüents que “aprofiten la conjuntura social per convertir un drama humà en un negoci i una forma de vida totalment reprovable”. El batlle apunta que aquest tipus d’ocupacions “creen inseguretat i alarma social i creen un efecte de crida a altres com que només busquen aprofitar-se de la desgràcia d’altres”.

Per aquest motiu, la Policia Local de Roda de Berà, amb el recolzament de Mossos d’Esquadra, ha reforçat la vigilància policial i ha iniciat una campanya de control i seguiment d’habitatges ocupats per tal d’impossibilitar les connexions als serveis públics d’aquelles ocupacions que es detectin i es puguin classificar com activitats delictives o de negoci.

Virgili creu que s’ha de “reforçar els mecanismes que tenim al nostre abast per aturar aquesta situació, i obligar a les entitats bancàries o grans tenedors d’habitatges buits perquè adoptin mesures que ajudin a regularitzar la situació dels pisos ocupats”.

L’Ajuntament ha convocat la Junta Local de Seguretat, a la qual hi assistiran membres dels Mossos d’Esquadra, de la Guàrdia Civil, de la Policia Nacional, de la Policia Local i representants polítics amb responsabilitat en seguretat ciutadana. L’objectiu es traslladar la preocupació per la situació que viu el municipi i reclamar la col·laboració i la coordinació de tots per a aconseguir “un municipi solidari però al mateix temps segur i de caire familiar com ha estat sempre”.

FER UN COMENTARI