Fèlix Alonso pregunta al Govern sobre auditories en ponts/túnels catalans

L'alcalde d'Altafulla ha presentat les preguntes dirigides al Govern

0
368

Després de l’enfonsament del pont d’una autopista a Gènova, fets que es van produir aquest dimarts sobre les dotze del migdia, el diputat adscrit al Grup Parlamentari d’Units Podemos – En Comú Podem – En Marea i alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, formula una serie de preguntes dirigides al Govern. A Catalunya hi ha, com a mínim, dos ponts amb característiques similars al derrumbat en Gènova: el d’Amposta i el tunel de l’AVE de Coll de Lilla de l’A-27.

La preocupació pel que va succeir amb el pont de Gènova, provoca que ningú volgui que succeixi el mateix a Catalunya i, per això, el diputat i alcalde d’Altafulla ha realitzat el primer punt d’atenció per evitar una situació similar mitjançant les següents preguntes, entre altres, al Govern:
– A Tarragona, el pont penjant d’Amposta, quan va passar l’última avaluació sobre l’estat de la infraestructura? Amb quin resultat?
– Quin ha estat l’última auditoria que s’ha realitzat en el túnel de Lilla, Camp Magré i Puig Cabrer de la línia d’Alta Velocitat Tarragona-Madrid? Amb quin resultat?
– En quin estat es troba contrabóveda de canó en el túnel de Lilla? En aquests anys s’ha produït algun tipus de desplaçament?
– Quin ha estat l’última auditoria que s’ha realitzat en els trams de Pina d’Ebre en els quals en el seu moment es van produir foradades? Quin va ser el resultat?
– En la línia Figueres-Madrid d’Alta Velocitat existeixen trams de limitació de velocitat? Quins i per què motius? Coincideix algun amb els trams on en el seu moment es va detectar l’existència de materials expansius formats per argilitas i lutitas yesíferas amb alts continguts en anhidritas?

FER UN COMENTARI