El Museu de la Ràdio Luis del Olmo acull ja 550 aparells de ràdio antics

0
411

El passat dissabte, 20 de juliol, va tenir lloc la inauguració de l’ampliació del Museu de la Ràdio Luis del Olmo, situat al Centre Cívic La Roca Foradada del Roc de Sant Gaietà, a Roda de Berà.

L’Ajuntament, en la seva ferma aposta per la cultura, va decidir adequar l’espai situat a la planta baixa del centre cívic, ja que es trobava molt malmès a causa de la seva ubicació arran de mar.

L’habilitació s’ha fet en dues fases diferents, la primera estructural i de consolidació i la segona d’adequació i condicionament. En total s’hi ha fet una inversió de poc més de 100.000 euros i la nova sala d’exposicions té una capacitat de més de 130 metres quadrats.

A partir d’ara, el Museu pot acollir més de 550 aparells de ràdio antics, de la col·lecció privada de Luis del Olmo, convertint-se en el museu de la ràdio més important d’Espanya i, probablement, d’Europa. Actualment, rep una mitjana de 12.500 visites al llarg de
l’any.
En el seu parlament, Luis del Olmo va explicar que, un cop retirat dels micròfons, la seva afició és col·leccionar aparells de ràdio antics perquè els pugui gaudir tothom. Cadascuna de les ràdios que adquireix es restaura amb peces originals fins que s’aconsegueix
sintonitzar.

Per la seva banda, l’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, va voler agrair a l’anterior alcalde, Pere Compte, al capdavant del consistori l’any 2012 i impulsor junt a Luis del Olmo del Museu de la Ràdio.

L’acte el va obrir Pere Virgili, director del Museu, qui va mostrar el seu agraïment al consistori i, especialment, a les tres treballadores del museu per la seva gran implicació.

Hi va assistir nombrós públic i, entre ells, els regidors Teresa Ferré, Manel González, Frederic Royuela, Gerard Solé, Eva M. Giménez i Toni Bernal, i familiars i amics de Luis del Olmo.

Exposició permanent sobre ‘La història de l’Arc de Berà en imatges’

Aquesta mateixa sala acull també una exposició permanent sobre ‘La història de l’Arc de Berà en imatges’, que pertany a Emilio Becker. L’acord entre el sr. Becker i l’Ajuntament es va signar el passat mes de maig, i gràcies a aquest, el propietari cedeix en comodat la seva
col·lecció inicialment pel termini d’un any.

La col·lecció, formada per una vintena de peces, conté majoritàriament imatges, moltes d’elles inèdites i exclusives, de l’Arc de Berà. També hi trobem un bitllet i un segell, un número de la rifa de Nadal de l’any 1962, un retallable, publicacions de diferents diaris i gravats, entre d’altres. Tots ells amb l’Arc de Berà com a protagonista. Tal com va explicar Becker, la col·lecció la va iniciar de ben petit degut a la seva curiositat pel monument romà, i animat pel
seu pare.

El Museu, des dels inicis, també acull un espai dedicat a l’arquitecte i artista Josep Maria Jujol, estret col·laborador d’Antoni Gaudí. Hi ha exposats 6 canelobres i un crucifix de forja policromada, entre altres informacions sobre l’artista.

Durant l’estiu, el Museu es pot visitar de dimarts a dissabte de 10 a 14h i de 17:30 a 20h.

FER UN COMENTARI