Blanes acull la segona xerrada del Col·legi de Farmacèutics

Avatar photo

Aquesta setmana finalitzarà a Blanes el Cicle de Xerrades organitzades pel Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya mitjançant la delegació territorial de Girona i el suport de les farmàcies de Blanes, que col·laboren de manera activa en la iniciativa. Aquest 2023 el cicle inclourà de nou dues xerrades, la segona de les quals es farà dijous vinent, 23 de novembre, a les 5 de la tarda.

S’allotjarà a la sala d’actes del Casal Cívic i Comunitari Blanes-Benet Ribas, ubicat a la plaça d’Espanya. En aquesta segona i darrera ocasió, la xerrada tractarà sobre una afecció molt coneguda: la diabetis. S’encarregaran de fer-la els farmacèutics blanencs Meritxell de Miquel i Carles Torner, que donaran informació i resoldran els dubtes que puguin haver-hi.

Com el seu nom ja indica, el seu objectiu és fer pedagogia sobre la correcta manera d’utilitzar els fàrmacs. Cada xerrada s’allarga uns ¾ d’hora, i l’assistència és voluntària i gratuïta, sense cap cost per a les persones que hi participen. És una manera més de fer difusió d’una matèria tan delicada com és tenir cura de la salut.

Com combatre l’insomni: primera xerrada del cicle 2023

La primera xerrada del cicle d’enguany va tenir lloc el passat cinc d’octubre, i va omplir de públic, de gom a gom, la sala d’actes del Casal Cívic i Comunitari Blanes-Benet Ribas on va tenir lloc. En aquella primera ocasió, el tema que es va tractar es pot dir que interessava tothom, perquè és un trastorn que qui  més qui menys ha hagut de combatre en algun moment de la seva vida o, el què és pitjor, de manera crònica: l’insomni.

Se’n va encarregar de parlar-ne la farmacèutica Maria Adell. Després del torn inicial d’explicació sobre el tema, es va obrir un torn de precs i preguntes perquè tothom plantegés les qüestions que podien interessar-li. Qüestions com ara què pot provocar l’insomni, quina és la millor manera de combatre’l, o bé consells per evitar patir-ho.

A banda del Col·legi de Farmacèutics, les xerrades també compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes, a través del Departament d’Acció Social, així com del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC) i el Servei Català de la Salut (CatSalut). Es tracta d’una experiència que es presenta com PESBUM, Programa d’Educació Sanitària sobre el Bon Ús dels medicaments.

Anteriorment el PESBUM era conegut com el Programa d’Educació Sanitària per a la Gent Gran (PESGG) quan es va crear l’any 2006. Posteriorment, des del 2014, es va iniciar una nova etapa fruit de la col·laboració entre el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya i CatSalut. Per fer-ho encara més extensiu, es coordina a través de les respectives territorials del Col·legi de Farmacèutics a Girona, Tarragona, Barcelona i Lleida.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detingut el gurú d’una secta que donava ‘mercuri purificat’ als seus adeptes

Notícia següent

Un estudi de la URV mostra la capacitat d’unes molècules per modificar la superfície de les nanopartícules

Notícies relacionades