Viola a una menor a l’exterior d’una discoteca de Cadaqués

La va empentar contra la paret i la va immobilitzar agafant-la pels canells, i ell es va abaixar els pantalons i la va violar

La sentència de la secció quarta de l’Audiència de Girona, de la que ha estat ponent el magistrat exposa que l’acusat, i la víctima, que aleshores tenia 17 anys, van sortir de la discoteca cap a dos quarts de sis de la matinada. Un cop a l’exterior, es van aturar a una cantonada on es van fer petons “amb el consentiment d’ambdós”.

Després, es van allunyar una mica de la discoteca fins a un altre punt del carrer que estava més apartat. Va ser allà on l’ara condemnat va començar a fer tocaments als genitals a la víctima, que li va dir que parés. “No va fer cap mena de cas al que li acabava de demanar la víctima, la va empentar contra la paret i la va immobilitzar agafant-la pels canells per sobre de les espatlles“, descriu que sentència que conclou que ha quedat provat que, en aquell moment, el processat es va abaixar els pantalons i la va violar.

Un veí que tornava cap a casa el va enxampar in fraganti i va poder socórrer la víctima. El tribunal remarca que la menor va aconseguir escapolir-se de l’agressor quan va veure passar aquest jove, que va declarar com a testimoni al judici, i li va poder demanar ajuda. Al judici, el veí va explicar que, de lluny, va veure “una parella” al carrer, amb la noia contra la paret i el noi davant. D’entrada “no li va donar importància”, fins que es va adonar d’allò que estava passant: “Va poder veure que el noi la tenia agafada i li va semblar que la noia volia sortir i ell no li deixava fer“.

Finalment, el testimoni va declarar que la noia va acostar-se a ell amb un atac de nervis demanant-li ajuda, mentre el noi marxava ràpidament en direcció a la discoteca“, afegeix la sentència. Immediatament, aquest testimoni i un altre jove van anar fins a l’entrada del local perquè la víctima identifiqués qui havia estat. El van localitzar allà davant, li van dir que no es mogués i van alertar la policia.

Testimoni, càmeres i ADN

El tribunal subratlla que les imatges d’una càmera de videovigilància van gravar l’acusat tornant cap a les discoteca a les 5.55 de la matinada “amb el cinturó descordat i la bragueta oberta”: “Aquesta manera d’anar pel carrer és plenament compatible amb el que relata el testimoni, que diu que l’acusat va marxar ràpidament“.

La policia va detenir el sospitós allà mateix. A l’hora de condemnar-lo, la sentència remarca que la declaració de la víctima -que va ser a porta tancada- ha estat persistent i coherent però que, a més, el seu relat està corroborat amb fins a nou indicis o proves.

A banda de la declaració del veí, la sala també argumenta que van localitzar ADN de l’acusat en la víctima. A la sala de vistes, el processat va admetre que s’havien fet “petons i tocaments” però va negar que hi hagués hagut penetració al·legant que no havia pogut tenir una erecció: “Només la versió sostinguda per la denunciant resulta compatible amb la troballa. Si bé els tocaments podrien justificar la presència de material genètic de l’acusat a la roba interior, el processat no ofereix cap explicació que justifiqui la presència del seu material genètic a l’interior de la vagina de la denunciant“.

Una altra de les proves que demostren la violació és el resultat de l’exploració ginecològica a la víctima. Li van detectar un esquinç a l’himen i ella mateixa va dir a l’Audiència que mai havia tingut relacions sexuals: “L’existència del desgarrament acompanyat de sang en aquesta zona i a la samarreta de l’acusat corrobora que va ser una penetració inconsentida“.

Estrès posttraumàtic

El tribunal recull que la víctima pateix un trastorn per estrès posttraumàtic arran dels fets i que li han causat una “desestructuració evident en la vida” perquè va arribar a deixar els estudis durant un temps, va abandonar l’esport que practicava i va haver d’anar a viure uns mesos fora del país. La seva germana també va explicar al judici que està “destrossada” i que no ha tornat a ser la mateixa: “Va deixar de ser alegre, no volia sortir, no volia estudiar ni treballar, no tenia esma de fer res“.

L’Audiència de Girona condemna l’acusat, que és d’origen francès i actualment té 29 anys, com a autor d’un delicte d’agressió sexual amb penetració i li imposa una pena de 6 anys i mig de presó i 5 anys de llibertat vigilada. A més, no es podrà apropar a menys de 500 metres ni comunicar-se amb la víctima durant un termini de 9 anys.

En concepte de responsabilitat civil, l’haurà d’indemnitzar amb 24.750 euros.