La Universitat de Girona (UdG) va celebrar ahir la Festa de l’Esport, un esdeveniment anual que destaca els èxits esportius de la comunitat universitària, reconeix els campions de les diferents modalitats i comparteix les dades destacades del curs passat. L’acte, que va tenir lloc a l’edifici del Rectorat, va ser presentat i conduït pel periodista palamosí Francesc Sánchez.
El cap del Servei d’Esports de la UdG, David Grau, va ser l’encarregat de donar les dades més rellevants del curs 2023-24, com l’increment del nombre de socis, la presència d’esportistes en competicions estatals i europees i el nombre de voluntaris que ha ofert el Servei a entitats de primer nivell com el Girona F.C., l’Uni Girona C.B., el Bàsquet Girona o la Sea Otter. Grau ha expressat el desig d’equilibrar la paritat del nombre de socis que, actualment, està format per un 61% d’homes i un 39% de dones.
Durant la trobada es van lliurar els premis als guanyadors dels diferents campionats, reconeixent l’esforç i la dedicació dels esportistes que han portat l’esperit competitiu al seu màxim nivell. Entre d’altres, van destacar els guanyadors del Premi d’Honor que atorga el Servei d’Esports als atletes més destacats del curs, que enguany han estat la basquetbolista Faustine Parra en categoria femenina i el corredor de muntanya Ïu Net en categoria masculina. Net, estudiant de primer curs del grau en Geografia, també es va endur ahir dos reconeixements més per haver aconseguit el primer lloc en el Campionat d’Espanya Universitari individual i per equips. Pel que fa a Parra, ha estat compaginant els estudis del grau en Fisioteràpia amb la seva carrera esportiva al primer equip de l’Spar Uni Girona i, des de l’agost, al Barça CBC.
L’acte també va comptar amb la presència del rector de la UdG, Quim Salvi; el regidor d’Esports i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, i el representant territorial del Departament d’Esports a les comarques gironines, Narcís Casassa.
Mentre que Bertran ha animat a tots els guardonats a seguir avançant, estudiant i fent esport, Casassa ha apuntat que “l’esport, més enllà de la vessant competitiva i federada, aporta moltes altres coses a la societat, com és el fet de teixir comunitat”.
Finalment, Quim Salvi ha agraït la tasca als esportistes de la institució: “Per a la UdG, rebre els nostres atletes i constatar aquests bons resultats, és una satisfacció i és motiu de profund agraïment, perquè porten el nom de la UdG arreu”. Salvi ha volgut recordar també que els esportistes de la comunitat universitària tenen tot el suport de la institució per continuar duent a terme la seva activitat esportiva amb harmonia de l’activitat estudiantil.