Una plaga de “Bernats Marbrejats” envaeix la ciutat de Girona

Els veïns de Girona s’han queixat a l’Ajuntament sense obtenir cap resposta

Ha començat la tardor i amb ella, apareixen insectes de tot tipus. Actualment han aparegut a Girona els “Bernats Marbrejats” (Halyomorpha halys). Aquests insectes són invasors a Catalunya. Ja tenen colònia a més de 73 municipis de Catalunya. 

Aquest any, han decidit envair la ciutat de Girona i Salt. Tots els barris estan replets d’insectes. El problema és que aquests insectes entren dins les cases dels veïns, fan ous i provoquen mal olor i malestar, entre d’altres. Tenir una plaga d’insectes és insalubre per la vida humana. 

 

 

 

 

 

 

 

Els veïns de Domeny han fet diverses queixes a l’Ajuntament exposant aquesta circumstància i des de l’Ajuntament encara no s’ha actuat, malgrat ser una situació molt rellevant. Els veïns d’altres barris també s’hi han queixat i han demanat que s’hi actuï de forma immediata a través de la fumigació.

Ara per ara, els veïns no poden ventilar els seus habitatges perquè no poden obrir les finestres, ja que sinó s’hi posen a dins. A les imatges podem veure com els “Bernats Marbrejats” han accedit dins l’habitatge i com s’han procreat a través d’ous.

Aquesta situació durarà gaire més? Els barris de Santa Eugènia, Montilivi, el Barri Vell, Sant Gregori, Sarrià i Sant Julià de Ramis també s’afegeixen a aquest reclam.