Un veí de Calonge denunciat per agafar 22,9 kilos de corall vermell

El corall ha estat extret de les costes de Palamós

Vista aèria del port comercial de Palamós. (Foto: Ports de la Generalitat)

El passat 15 de desembre els Mossos d’Esquadra van denunciar un veí de Calonge de 57 anys per tenir gairebé 23 quilos de corall vermell extret sense cap permís del litoral de Palamós.

La investigació va iniciar-se a causa d’un vídeo rebut per Medi Ambient, on es veia una persona que mostrava tres capses plenes de corall. Amb aquestes imatges van identificar l’autor i la Unitat Regional de Medi Ambient va comprovar que la persona tenia tres caixes plenes de corall amb un pes total de 22,880 kg.

Els agents de Mossos d’Esquadra van immobilitzar l’embarcació amb la que es feia la pesca, i van confiscar totes les eines emprades en la recol·lecció del corall.

Corall decomissat a Calonge (Foto: Mossos d’Esquadra)

Aquesta persona, la qual no tenia antecedents, va ser denunciada davant el Servei Territorial de Girona del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. Segons va manifestar l’investigat, el corall vermell l’havia recol·lectat al llarg de 15 anys, i ja feia dos anys que no n’agafava.