Un total de 122 treballs opten als 57ens Premis Recvll de Blanes 2021

Avatar photo

El jurat presidit per l’escriptora gironina Maria Mercè Roca haurà de destriar als i les guanyadores en cinc categories literàries: narració, poesia, teatre, retrat literari i periodisme

A Blanes, l’acte cultural literari per excel·lència que se celebra al llarg de l’any en aquest àmbit és, sense cap mena de dubte, la proclamació del veredicte dels Premis Recvll, que ja han arribat a la seva 57a edició amb més vida que mai. Si bé l’actual context de la pandèmia farà que a l’hora de desvetllar el veredicte s’hagi d’optar per una presentació diferent al què és habitual, mentrestant els seus preparatius mantenen als membres de la gran família dels Recvll prou atrafegats.

La fita més propera tindrà lloc aquesta mateixa setmana, quan els membres del jurat es reuniran de manera híbrida per emetre el veredicte dels LXVII Premis Recvll. El jurat, per segona edició consecutiva, el presideix l’escriptora gironina Maria Mercè Roca, i està integrat per Salvador Roca, Mònica Rabassa, Francesc Robert, Rosa Maria Font, Josep Maria Fonalleras i Eloi Falguera. Actua com a secretària dels guardons Maria Àngels Vázquez.

Augment de la participació: 122 treballs opten als Premis Recvll 2021

Enguany una de les dades més esperançadores és que, en relació a l’edició de l’any passat, hi ha hagut un augment del nombre de treballs presentats que opten als prestigiats premis literaris. Són un total de 122 treballs, 23 més que els presentats en la 56a edició, que opten a guanyar en alguna de les cinc categories en què s’estructuren els reconeixements.

Categoria
Treballs 2021
Treballs 2020
Premi de Poesia Benet Ribas
32
30
Premi de Narració Joaquim Ruyra
41
40
Premi de Teatre Josep Ametller
31
13
Premi de Periodisme Salvador Reynaldos
10
5
Premi de Retrat Literari Rafel Cornellà i Joaquim Abril
8
11

Si es fa una comparativa, totes les categories llevat de la de Retrat Literari han experimentat un augment, i el més espectacular s’ha registrat precisament en una de les categories potser més complexa: la de Teatre. També hi ha hagut un considerable augment –ha doblat el nombre de treballs presentats- en la categoria de Periodisme.

Tots els premis inclouen la seva publicació, i les respectives dotacions econòmiques que els corresponen sumen en total 7.600 €. El Premi de Narració Joaquim Ruyra està dotat amb 2.500€; el de Poesia Benet Ribas amb 1.500€; el Premi de Teatre Josep Ametller amb 2.000€; el Premi de Retrat Literari Rafel Cornellà i Joaquim Abril amb 800€, i finalment el Premi de Periodisme Salvador Reynaldos també té aquesta mateixa dotació econòmica, 800€. Val a dir que, en l’anterior edició, aquest darrer premi va quedar desert.

Un total de 112 autors i autores de diversa procedència

Aquests 122 treballs presentats corresponen a un total de 112 autors i autores de diversa procedència, si bé com és habitual la gran majoria són de Barcelona i poblacions d’aquesta demarcació, seguida per Girona i comarques, Tarragona i comarques, País Valencià, Blanes i ses Illes Balears.

Procedència dels Autors i Autores
Nombre
Barcelona i comarques
61
Girona i comarques
14
Tarragona i comarques
11
Lleida i comarques
4
País Valencià
6
Blanes
6
Illes Balears
5
Altres Procedències
6
Total
112
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

6 − 1 =

Notícia anterior

Reus programa un ruta sobre les protestes pels drets laborals de les dones del 1915

Notícia següent

Torredembarra presenta els actes del Dia Internacional de les Dones

Notícies relacionades