Dimecres, 24 d'abril de 2024
És notícia

Un miler d’alumnes de Girona en la 25a edició de “Tots junts a cantar”

Avatar photo

Es tracta d'un projecte que brinda l’oportunitat de viure l’experiència de participar en una cantata conjunta

Un miler d’alumnes d’educació primària de dinou escoles participen en la 25a edició de “Tots junts a cantar”, un projecte que brinda l’oportunitat de viure l’experiència de participar en una cantata conjunta.

 

Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Girona, a través de l’Organisme Autònom d’Educació Musical de Girona, i per l’Auditori de Girona, que va dirigida a alumnes de tercer, quart i cinquè d’escoles de Girona, Aiguaviva, Fornells de la Selva, Quart i Salt. Els concerts de la cantata tindran lloc a l’Auditori de Girona, aquest dimarts i dimecres, dies 6 i 7 de juny, en quatre sessions diferents.

 

Enguany, s’interpreta la cantata La Pàmpols i les llegendes de Girona, composta per Albert Gumí a partir del personatge de La Pàmpols creat per Mariona Ginés. Aquesta actuació va ser un encàrrec especial que es va estrenar per celebrar els 25 anys de l’Escola Municipal de Música, que va tenir lloc el curs passat. Durant aquest curs la cantata s’ha treballat a les escoles participants de “Tots junts a cantar”, de manera que ara molts més infants han tingut l’ocasió de descobrir-la i cantar-la.

 

La direcció musical anirà a càrrec del mateix Albert Gumí i la direcció escènica a càrrec de Mariona Ginés. Els músics que acompanyaran els i les cantaires són professors i professores de l’Escola Municipal de Música de Girona.

 

La cantata es treballa durant el curs a les aules de música de les escoles, amb la coordinació de l’Escola Municipal de Música de Girona. Durant aquest procés, es fan diversos assajos parcials al Centre Cultural La Mercè amb el director musical, on coincideix l’alumnat dels diferents centres. Finalment, s’interpreta el gran concert davant les famílies a l’Auditori de Girona.

 

“Tots junts a cantar” és una activitat d’un gran valor educatiu, ja que dona valor a la música com a eina d’expressió i desenvolupament personal de l’alumnat, però també teixeix un vincle entre escoles de tot Girona, enriquint així la cohesió social dels nens i nenes de la ciutat.

 

Enguany, han participat en el projecte 19 centres educatius. Es tracta de les escoles de Girona del Bosc de la Pabordia, Santa Eugènia, Taialà, Domeny, Pericot, Verd, Vedruna, Migdia, Carme Auguet, Eiximenis, Josep Dalmau Carles, Cassià Costal, Montfalgars, Joan Bruguera i Doctor Masmitjà; de l’escola Vilademany, d’Aiguaviva; de l’escola Forn d’Anells, de Fornells de la Selva; de l’escola Santa Margarida, de Quart, i de l’escola Gegant del Rec, de Salt.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Demanen presó per l’home que va estrangular i matar un gos al Penedès

Notícia següent

Lourdes Borrell: “Sant Feliu necessita estabilitat per posar la ciutat en ordre”

Notícies relacionades